Özel öğrenciler tarafında hazırlananan ront ve solo gösteriler, şiir ve şarkı dinletisi ile sportif gösteriler sunuldu.

Programda konuşan Vali Numan Hatipoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle şehrimizide çeşitli programlar düzenlendiği söyleyerek, son 22 yılda Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan riyasetinde engelli bireyler için yapılan çalışmaların gurur ve mutluluk verici olduğunu kaydetti.

Tokat’ta Evinin Bahçesindeki Tel Örgüye Sıkışan Kirpiyi Kürekle Kurtardı! Tokat’ta Evinin Bahçesindeki Tel Örgüye Sıkışan Kirpiyi Kürekle Kurtardı!

Herkesin bir engelli adayı olduğuna dikkat çeken Vali Hatipoğlu, “2002 yılından itibaren ülkemizde merhale merhale başlayan gelişmeler var .Ben idareci olarak pek çok kez bu taleplerle karşılaştım. "Biz sınıfımızda kaynaştırmalı öğrenci istemiyoruz." diyenler oluyordu. Bende açıkça onlara en net tavrı en baştan beri koydum. Çünkü hepimiz engelli adayıyız aynı zamanda. Yarınımızdan, bir saniye sonramızdan emin olmadığımız bir hayatı yaşıyoruz aslında. Bu çerçevede gelen taleplerin tamamını açıkça söyleyeyim insanlık dışı bulduğumu ifade ederek reddetmiştim. Çünkü sınıfında kaynaştırma öğrencisi olan bir birey, bir öğrenci geleceğe hoşgörüyü öğrenerek, sempatiyi öğrenerek aynı zamanda saygılı davranışı öğrenerek yetişir. “ dedi.

Vali Hatipoğlu, konuşmasında şunları söyledi. “Engelli bireylerimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde kesinlikle çok büyük emekleri sonrasında bugün toplumumuzda saygın birey olarak dolaşıyorlar. Aileleriyle beraber alışveriş yapıyor olmaları, onların çarşı-pazar, lokantada geziyor olmaları kadar beni bir vali olarak mutlu eden, onurlandıran bir başka davranış, bir gözlemim yok açıkçası. Bu anlamda da engelliler günümüz dolayısıyla, bu hafta dolayısıyla da eğitim okullarımızın faaliyetlerini burada izleyeceğiz. Çocuklarımıza daha öncede rehberlik araştırma merkezimiz ya da diğer birimlerde öğretmen arkadaşlara söylemiştim. Çünkü ailelerle beraber eşimle birlikte ilgilenirken tek bir hareketinin bile o ailelerde ne kadar büyük mutluluklara yol açtığı o gözlerinde ışıltıyı, yani bir artı koymalarının ne kadar önemli olduğunu açıkçası gözleyen biri olarak bu anlamda öğretmenlerimize teşekkür etmek istiyorum açıkçası. Hem de ailelerin bu büyük fedakarlıkları için.”

Engelli bireylerin birer emanet olduğunu ifade eden Vali Hatipoğlu, “Allah’ın bize emaneti olan bu güzel çocuklarımızı ne kadar el bebek gül bebek yetiştirsek onlara neler yaparsak yapalım azdır diye düşünüyorum. Çünkü toplumu muassır yapacak olan, medeni yapacak olan, uygar yapacak olan en önemli davranış engelli bireylerin toplum hayatındaki yerleri olacaktır diye ifade diyorum. Ben bu vesile ile tekrar hepinize sevgilerimi saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.
Vali Numan Hatipoğlu ve eşi Ayfer Hatipoğlu, programda özel çocuklarla birlikte ellik oyunu oynadı. Vali Numan Hatipoğlu'nun eşi Uzman Psikolojik Danışman Ayfer Hatipoğlu'na özel eğitimde yaptığı grup terapileri nedeniyle teşekkür hediyesi takdim edildi.

Programa Vali Numan Hatipoğlu ve eşi Ayfer Hatipoğlu, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, protokol mensupları, engelli öğrenciler ve aileleri katıldı.

Murat Berber Kelkit Gazetesi (Özel)

Editör: Şaban Konyar