Tokat Valiliği, Turizm Haftası etkinliklerini Vali Numan Hatipoğlu'nun katılımıyla düzenledi. Vali Hatipoğlu, Tokat'ın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin turizme katkısını vurguladı.

Tokat Valiliği, Turizm Haftası etkinliklerini Vali Numan Hatipoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirdi. Kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlikler, Sulusokak'ta devam etti.

Vali Numan Hatipoğlu, açılış konuşmasında Tokat'ın Anadolu'nun Türkler tarafından fethinden sonra önemli bir kültür ve bilim merkezi haline geldiğini belirtti. Danişmentliler döneminden kalan tarihi yapılar ve Niksar ilçesinin, Anadolu'da Türk-İslam kültürünün yayılmasında önemli rol oynadığını vurguladı.

Vali Hatipoğlu, Tokat'ın doğal güzelliklerine de değinerek, Ballıca Mağarası ve Kaz Gölü gibi doğa harikalarının turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi. Tokat'ın gastronomi, el sanatları ve tarihi mirasıyla canlı bir turizm merkezi olduğunu söyledi.

Tokat'ta Kurban Bayramı Yaklaşırken Kurbanlık Fiyatları Belli Oldu! Tokat'ta Kurban Bayramı Yaklaşırken Kurbanlık Fiyatları Belli Oldu!

Vali Numan Hatipoğlu, Komana Antik Kenti ve Sebastopolis kazılarının en kısa sürede tamamlanması hedefini de paylaştı. Turizm Haftası dolayısıyla açılan stantları gezen Vali, vatandaşlarla birlikte ellik oynadı.

Muhabir: Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel)