Turhal Belediyesi'nin 290 Milyon Liralık Borcu Kamuoyu ile Paylaşıldı Turhal Belediyesi'nin 290 Milyon Liralık Borcu Kamuoyu ile Paylaşıldı

Tokat İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; Trakya’ya; Bakanlığımızca yayımlanan ve tüm kamuoyuna duyurulan 2020/06 sayılı Genelgelerde belirtilen şartları sağlayan hayvanlar sevk edilmektedir.

Bu nedenle yurt içinde yapılacak canlı hayvan sevklerinde aranan şartlara ilaveten Trakya’ya yapılacak şap hastalığına duyarlı hayvan sevklerine resmi veteriner hekimler ve Şap Enstitüsü Müdürlüğünce yapılan incelemeler neticesinde karar verilmekte, söz konusu Genelge hükümlerine göre uygun bulunan hayvanlar için veteriner sağlık raporu düzenlenmektedir.

Genelge hükümlerini taşıyan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların karantina işlemleri 20.04.2024 tarihinden itibaren başlatılacaktır. 30 günlük karantina sonunda alınan kan serumları 20.05.2024 tarihinden itibaren Şap Enstitüsü Müdürlüğüne gönderilecektir.

Hayvan gönderecek işletmelerin çevresindeki 10 km yarıçaplı alanda 18.02.2024 tarihi itibariyle aktif şap hastalığı mihrakı bulunmamalıdır.

İstanbul ili kurbanlık satış ve kesim yerleri Kurban Bayramından 15 gün önce açılacağından 30.05.2024 tarihinden itibaren hayvanların sevklerine izin verilecektir.

2024 yılı Kurban Bayramında İstanbul ili Avrupa yakasına "Geçici Kurbanlık Hayvan Satış ve Kesim Yerleri”ne kurbanlık hayvan sevk edecek işletme sahiplerinin 18.02.2024 tarihine kadar bağlı oldukları İl/İlçe Müdürlüklerimize başvurmaları gerekmektedir.

Bu tarihten sonra yapılan müracaatlar kabul edilmeyeceğinden mağduriyetlerin oluşmaması için önemle duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Muhabir: Sabriye Er Kelkit Gazetesi (Özel)