Vali Numan Hatipoğlu, açılışta yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:"Tokat, Hünkar Hacı Bektaşı Veli'nin bir benzeri olarak Hoca Ahmet Yesevi'nin fırlattığı çıraların düştüğü çok önemli merkezlerden birisi. Anadolu'nun Türkler tarafından fethinin hemen akabinde yurt Orta Asya'dan gelen irfanın taşındığı, bilimin taşındığı merkezlerden birisi. Hemen şu anda arkamda bulunan yapı bin yüz ellili yıllarda yapılmış olan Yağbasan Medresesi. Bir diğeri de Danişmentlilerin başkenti olan Niksar ilçemiz de var. Buralar aynı zamanda Anadolu'da Türk İslam kültürünün yeşermesine, yerleşmesine, yaygınlaşmasına, hatta oradan Balkanlar'a kadar ulaşmasına vesile olan en önemli merkezlerden birisi. Tarihiyle, kültürüyle, gerçekten ülkemizin çok müstesna, muhteşem alanlarından birisi. Karadeniz ile İç Anadolu'yu birbirine bağlayan bir geçit kuşağında olması iklimiyle, insanıyla bambaşka bir zenginlik yaratmış Tokat'ta. Bunu hem Kelkit Vadisi'yle Canik Dağları'na yaslanmış olan Kelkit Vadisi'yle hem de Çamlıbeli'yle biliyoruz. Her ne kadar Köroğlu Bolu iliyle özdeşleşmiş gibi görünse de aslında Çamlıbel'de yaşamış, bu coğrafyada yaşamış. 


Biz Tokat'ta turizmi, gastronomisiyle, el sanatlarıyla, tarihi köklü mirasıyla canlı tutmak, için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ballıca Mağaramız dünyanın en müthiş doğa harikalarından birisi. Yine orada bulunan Kaz Gölü ihya ettiğimiz bir diğer alan. Bu iki alanın üzerinde yeşermiş olan yaylalarıyla doğanın bize sunduğu cennet köşeleri. Bunları ihya etmek için elimizden geleni bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Turizm Haftası dolayısıyla tekrar gastronomiden kültüre kadar pek çok alanı bir kez daha hatırlatmak istedik. Biz önümüzdeki dönem itibariyle bu alanda yaptığımız çalışmalarla çok daha farklı bir ivme kazandırmak arzusundayız. Komana Antik Kenti ile Sebastopolis gibi kazıları en kısa zamanda bitirmek gibi bir hedefimiz var. Bunlarla ilgili olarak da çalışmalarımız devam ediyor. Bu vesileyle bu güzel alanın ilçelerimizle daha da fazla yakınlaşacak olması bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Erbaa'da 11. Yeşilay Bisiklet Turu: 81 İlde Eş Zamanlı Gerçekleşecek Erbaa'da 11. Yeşilay Bisiklet Turu: 81 İlde Eş Zamanlı Gerçekleşecek

Muhabir: Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel)