Reşadiye’de Kış Uykusundan Uyanan Ayılar Görüntülendi Reşadiye’de Kış Uykusundan Uyanan Ayılar Görüntülendi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Rektör yardımcıları, Rektör danışmanları, İl Kültür ve Turizm Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler katıldı.
Vali Hatipoğlu yapmış olduğu konuşmada Nevruz’un köklü bir tarihi geçmişi bulunduğunu dile getirdi. Vali, Nevruz’un baharın ve yenilenmenin müjdeleyicisi olduğunu ifade ederek katılımcıların Nevruz Bayramını ve Ramazan ayını tebrik etti. Katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.
Vali Hatipoğlu’nun konuşmasının ardından TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz yapmış olduğu konuşmada “Doğanın uyanışını, bereketi ve yeniden doğuşu simgeleyen Nevruz Gününde bu anlamlı etkinlikte sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi. Nevruz’un tarih boyunca pek çok medeniyeti ve kültürü bir araya getiren bir bayram olduğunu ifade eden Rektörümüz bu bayramın Anadolu topraklarında da binlerce yıldır kutlandığını ve toplumlar arasında birlik, dayanışma ve barışın sembolü olduğunu söyledi. Katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.


Açılış konuşmalarının ardından konferansa geçildi. Konferans, Amasya Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Orhan Fatih Kuşdemir tarafından gerçekleştirildi. Kuşdemir, “Türk Dünyasında Nevruz’’ başlığıyla yapmış olduğu sunumda Nevruz’un tarihinden, anlamından ve öneminden bahsetti. Konferans sonunda Dr. Öğr. Üyesi Orhan Fatih Kuşdemir’e Tokat Valisi tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
Konferans sonrasında Devlet Konservatuvarı öğrencileri tarafından müzik dinletisi ve Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi tarafından halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Program yumurta kırma yarışması ve sembolik demir dövme etkinliğinin ardından son buldu.

Muhabir: Sabriye Er Kelkit Gazetesi (Özel)