Tokat'ta Unutulmaya Yüz Tutan Geleneksel El Sanatları Yeniden Canlanıyor Tokat'ta Unutulmaya Yüz Tutan Geleneksel El Sanatları Yeniden Canlanıyor

 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen açılışa TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih YILMAZ, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, TUBİTAK Samsun Bölge Müdürü Prof. Dr. Yıldıray Topcu, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
TUBİTAK Samsun Bölge Müdürü Prof. Dr. Yıldıray Topcu yapmış olduğu konuşmada projelerle ilgili bilgilere yer verdi. Bölgede 12 farklı alanda 2101 proje başvurusunun gerçekleştiğini belirten Topcu hedefin proje sayısı ve niteliğinin artırılması olduğu söyledi. Projelerin değerlendirme aşamaları ile ilgili bilgiler de aktaran Topcu, serginin düzenlenmesinde emeği olanlara ve Rektör Yılmaz’a teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.
İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır yapmış olduğu konuşmada, eğitim anlayışının 3 temel esasa dayandığını belirterek “aklı selim, kalbi selim ve zevki selim gençler yetiştirmek” hedefinde olduklarını belirtti. İl Milli Eğitim Müdürü yarışmaya dahil edilen sosyal bilimler alanının da önemli olduğunu ifade ederek imkan verilince gençlerin çok güzel işler ortaya koyduğunu belirtti. İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, yarışmanın Tokat’ta düzenlenmesinde katkısı olanlara ve Rektörümüze destekleri için teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.
TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz yapmış olduğu konuşmada, bu etkinliğin, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin bilimsel meraklarını keşfetmeleri, araştırma yeteneklerini geliştirmeleri ve yaratıcı düşünme becerilerini artırmaları için bize önemli bir platform sunduğunu söyledi. Rektörümüz, genç araştırmacıların, sadece kendi bilgi düzeylerini değil, aynı zamanda ülkemizin bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemesine katkı sağlayacak potansiyellerini de ortaya koyduklarını ifade etti. Rektörümüz, emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve destek veren kurumlara teşekkür ederek ve katılımcılara başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.
Akabinde TÜBİTAK 55. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışmasının açılış kurdelesi kesilerek yarışmada yer alan projeler incelendi.

Muhabir: Sabriye Er Kelkit Gazetesi (Özel)