Toplantıya Tokat’ta bulunan kesimhane ve hayvan pazarlarında görev yapan Resmi Veteriner Hekimler ile Sorumlu Yönetici olarak görev yapan işletme Veteriner Hekimleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Orhan Şahin;

“Bakanlığımız Hayvan Sağlığı, Hayvan Refahı, Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığının korunması başta olmak üzere bir çok alanda çalışmalar yürütüyor, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak çiftlikten sofraya gıda güvenliği anlayışı içerinde 7/24 görev yapıyoruz. Özellikle hayvansal üretimin gıdaya dönüşüm aşamasındaki ilk basamak olan kesimhaneler önemli bir yere sahiptir. Buralarda görev yapan çalışanlara büyük sorumluluklar düşmektedir.” Dedi.

Toplantıda Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Salih Çelik yapmış olduğu konuşmasında; Kesimhaneler, Gıda Güvenliği ve Hayvan Pazarları konularında ilimiz genelinde bulunan kesimhane ve hayvan pazarlarında görevli Resmi Veteriner Hekimler ve Sorumlu Yönetici Veteriner Hekimlere sunum yaptı. Şube Müdürü Salih Çelik toplantıda, Hayvan hastalıkları ile mücadele ve Gıda Güvenliği açısından kilit nokta olan hayvan pazarları ve kesimhanelerin kontrolü, denetimi, iş ve işleyişleri hakkında bilgilendirme yaparak gıda zincirinin tüm aşamalarında geçerli güvenilir gıda üretimi, tüketici sağlığı ve izlenebilirlik noktasında yapılacak denetim ve kontrollerin önemi vurguladı.

İki oturum halinde düzenlenen toplantıya Kesimhane ve Hayvan Pazarlarında Görevli 29 Veteriner Hekim katılmış olup;

Toplantıda ilde yapılacak olan kontrollerin tümünde kamu ve özel tüm paydaşların uygulama birlikteliği sayesinde etkinliğin artırılması planlandı.

2023 ve 2024'te Tokat'ın Turizm Hareketliliği: Konaklama İstatistikleri Değerlendirildi 2023 ve 2024'te Tokat'ın Turizm Hareketliliği: Konaklama İstatistikleri Değerlendirildi

Murat Berber   Kelkit Gazetesi (Özel)

Editör: Muhammed Özkan