Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım Arazilerinin Kullanılmasının Etkinleştirilmesi (TAKE) kapsamında "Sorgum Sudan Otu Melezi Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi"ni hayata geçiriyor.

Proje kapsamında çiftçilere %25 hibeli olarak 6.000 kg Sorgum Sudan Otu tohumu dağıtıldı. Tohumlarla yaklaşık 1.200 dekar alanda ekim yapılacak.

Projeden 13.000 ton kaliteli kaba yem elde edilmesi bekleniyor. Bu sayede hayvancılığa 14,3 milyon TL ekonomik katkı sağlanacak.

Başkan Yazıcıoğlu: “Ecdadımızın Mirasına Sahip Çıkıyoruz” Başkan Yazıcıoğlu: “Ecdadımızın Mirasına Sahip Çıkıyoruz”

İl Tarım Müdürü Orhan Şahin, boş arazilerin değerlendirileceğini, kaba yem ihtiyacının karşılanacağını belirtti. Projenin Tokat hayvancılığını güçlendireceğine dikkat çeken müdür Şahin şunları söyledi: 

“Öncelikle boş bırakılan, atıl durumda bulunan ve nadasa bırakılan arazilerde uygulanacak proje ile ekilen alanların uygun münavebe planı ve ekim yöntemleri kullanılarak tarımsal üretime kazandırılması sağlanarak, arz açığı olan kaliteli kaba üretiminin artırılmasına katkı sağlayacaktır. Hayvancılıkta karlılığı artırmak için, girdi maliyetinin yaklaşık %70 ini oluşturan kaba yem maliyetini düşürmek, işletmenin yem ihtiyacını kendi temin etmesi ile mümkün olmaktadır. Bu örnek projeye konu silajlık sorgum sudan otu melezi ekim alanlarının artırılması ile ilimiz hayvancılığı için gereken kaliteli kaba yem ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlayacaktır "

Muhabir: Sabriye Er Kelkit Gazetesi (Özel)