Down Sendromlu Gencin Hayali Gerçekleşti, Belediye Başkanı Oldu Down Sendromlu Gencin Hayali Gerçekleşti, Belediye Başkanı Oldu

Tokat'ta eski nişanlısı Ahmet Batuhan Yıldız'ı (27) tabancayla vurarak öldüren Fatma Güngör'e (27), yerel mahkeme müebbet hapis cezası vermişti. Ancak bu ceza, Samsun Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozularak dosya yeniden incelemeye gönderildi.

Olay, 2 Ağustos 2022'de Tokat'ın Erbaa ilçesinde meydana geldi. İddialara göre Fatma Güngör, eski nişanlısı Ahmet Batuhan Yıldız'ı tabancayla vurarak öldürdü. Olayda Yıldız'ın yanındaki kız arkadaşı Elif D. de yaralandı.

Güngör'ün yargılandığı 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 1 Şubat 2024'te verdiği kararda, Fatma Güngör'ü eski nişanlısını öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca Elif D.'yi öldürmeye teşebbüsten 8 yıl 4 ay, hırsızlıktan 4 yıl 2 ay, ateşli silah bulundurmaktan da 10 ay hapis cezası verildi.

Kararı temyiz eden Güngör'ün avukatı, müvekkilinin süreç boyunca şiddete ve tehditlere maruz kaldığını, psikolojik sorunlar yaşadığını ve borderline kişilik bozukluğu geliştiğini savundu. Avukat, Fatma Güngör'ün daha çok kendini korumak amacıyla hareket ettiğini, öldürme kastının bulunmadığını ileri sürdü.

Dosyayı inceleyen Samsun Bölge Adliye Mahkemesi, eksik soruşturma ve adil değerlendirme yapılmadığı gerekçesiyle verilen cezanın hukuka uygun olmadığına hükmetti. Mahkeme, Fatma Güngör'ün öldürme kastının bulunmadığı, daha çok kendini koruma amacı güttüğü kanaatine vardı.

Bölge Adliye Mahkemesi, dosyanın detaylı incelenmesi için 27 Mart'ta yerel mahkemeye geri gönderilmesine karar verdi. Fatma Güngör, ilerleyen günlerde yeniden hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: DHA