Sivas'ta, 1980'lerden sonra boşalan ve zamanla harabeye dönen 400 yıllık Emirhan Köyü'nde, askeri simülasyon oyunu olan airsoft maçları düzenleniyor.

Sivas Valiliği'nin özel izni ile gerçekleştirilen airsoft maçlarında, Yozgat'tan gelen Bozok Airsoft Takımı ile Sivas'tan katılan Shadow Company Airsoft Takımı karşı karşıya geldi.

Maçlarda gerçeğiyle ayırt edilemeyecek kadar benzeyen airsoft tüfekler, askeri üniformalar, hücum yelekleri, miğferler, eldivenler ve kamuflaj malzemeleri kullanıldı. Aralarında askeri personellerin de bulunduğu iki takım, harabe evler arasında birbirlerini etkisiz hale getirmek için mücadele etti.

İrem'in Ölümüne Neden Olan Sürücüye 15 Yıl Hapis İstemi İrem'in Ölümüne Neden Olan Sürücüye 15 Yıl Hapis İstemi

Bozok Airsoft Takımı lideri Andaç Karabulut, airsoft'un tamamen güvene dayalı bir hobi olduğunu, hiçbir şekilde gerçek silah veya patlayıcı madde kullanılmadığını belirtti. Takım lideri Burak Şahin ise oyunun yüksek tempolu ve hem fiziksel hem de zihinsel olarak zorlu olduğunu vurguladı.

Tarihî bir bölgede gerçekleştirilen airsoft maçları, oyuncuların çevre kirliliğine de dikkat etmeleri ile sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

Kaynak: DHA