Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Valiliğin koordinasyonunda İl Özel İdaresi'nin atölyelerinde hazırlanan mobil mutfakta ilk çorba ikramını Tokat Devlet Hastanesi bahçesinde gerçekleştirdi.

Vali Hatipoğlu, 6 Şubat depremlerinde Adıyaman Gölbaşı'nda bulunduğunu hatırlatarak, o süreçte ihtiyaçların analizini yapmaya çalıştıklarını belirtti. Bu analizler sonucunda, ilde mobil mutfak ve mobilize edilebilecek fırınların bulundurulması gerekliliği ortaya çıktığını ifade eden Vali, şunları söyledi:

Fotoğraf açıklaması yok.

"Şu anda mobil mutfağımızı İl Özel İdaremizin atölyelerinde geri dönüşümlü bir şekilde gerçekleştirmiş olduk. Yıkılacak olan hükümet konağımızdaki mutfak malzemelerinden ve eski bir ihracat-ithalat konteynerinden mutfağımız ortaya çıktı. Anahtar teslim fiyatı yaklaşık 20 milyon lira olmasına rağmen, biz içerisindeki tüm dönüşümü 1,5 milyon liradan biraz daha az bir bedelle gerçekleştirdik."

Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar Resmi Gazete'de Tokat’a Kimler Atandı? Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar Resmi Gazete'de Tokat’a Kimler Atandı?

Vali Hatipoğlu, Tokat'taki deprem hazırlıklarının bundan sonra da devam edeceğini, arama-kurtarma ekipleri, yardımcı teşekküller ve gönüllülerle koordinasyonu üst düzeyde tutacaklarını sözlerine ekledi.

Vali Hatipoğlu, mobil mutfakta hazırlanan çorbaları hasta yakını vatandaşlara ikram etti.

Kaynak: Bülten