Tokat'ta Depremden Etkilenen 3 İlçedeki Hasar Analizi Tokat'ta Depremden Etkilenen 3 İlçedeki Hasar Analizi

Temmuz ayı içerisinde yüklenici firma ile imzalanan ve Ağustos ayında çalışmalarına başlanılan Jeotermal Sondaj çalışmaları tamamlandı. Tokat İl Özel İdaresi tarafından başvurusu yapılan ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kararı ile başlanılan Jeotermal Sondaj Çalışmaları sonucunda 53,5 °C sıcaklıkta ve 24 lt/Sn debili yeni Jeotermal kaynak elde edildi.

Tokat İl Özel İdaresi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje ile yaklaşık 5.5 Milyon TL değerindeki yeni Jeotermal Sondaj Kuyusunun inşaatı tamamlandı. Yaklaşık 452 Metre mesafede sonuçlandırılan sondaj ile yeni kuyudan çıkarılacak jeotermal su; sıcaklık ve debi değerlerine göre Termal Turizminde kullanılacak.

Tokat İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada; “Tokat İli Sulusaray İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Karataş Sondaj İnş. Tah. Ltd. Şti. arasında 04 Temmuz 2023 tarihinde imzalanan sözleşme gereği 15 Ağustos 2023 tarihinde jeotermal sondaj çalışmaları başlamış olup, Jeotermal sondaj sonucunda 24 lt/Sn debili 53,5 °C sıcaklıkta jeotermal kaynak elde edilmiştir. Tokat turizmine ve ekonomisine katkı sağlayacak yeni Jeotermal kaynağın Tokat’ımıza hayırlı olmasını dileriz” denildi.

Sabriye Er Kelkit Gazetesi (Özel)

Editör: Şaban Konyar