Kaymakam Ekrem Çeçen ve beraberindeki heyet, Gökçeli Beldesi'nde bulunan ve turizme kazandırılması planlanan tarihi Dilimkayalar bölgesini ziyaret etti.

Ziyarette Gökçeli Belediye Başkanı Mustafa Koyuncu, Jandarma Komutanı Üsteğmen Gökhan İnce, Tarım ve Orman Bakanlığı 11. Bölge Müdürü Yardımcısı İlyas Koç, Milli Parklar Şube Müdürü Fatih Karakaya, Tokat Milli Parklar Şube Müdürü İhsan İkinci ve teknik ekibin yer aldığı ifade edildi.

Tarım Ve Orman Bakanının Gelişi Ertelendi Tarım Ve Orman Bakanının Gelişi Ertelendi

Kaymakam Çeçen öncülüğündeki heyet, Dilim Kayalar bölgesinin sürdürülebilir turizme kazandırılması için gerekli planlamaları ve değerlendirmeleri yerinde inceledi.

Bir dağ görseli olabilirDilimkayalar Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Dilim Kayalar, Tokat ilinin Niksar ilçesine bağlı Gökçeli beldesinde yer alan doğal ve tarihi bir oluşumdur. Kaynaklara göre kesin tarihi bilinmemekle birlikte, asırlar boyunca devam eden doğal aşınma süreci sonucunda bugünkü görünümünü almıştır. Bölgedeki kayalar zamanla yassılaşarak dilim dilim görünüme bürünmüştür.

Dilim Kayaları görsel olarak Kapadokya bölgesindeki peri bacalarına benzeten uzmanlar, bölgenin zengin kanyon ve vadileriyle doğal güzelliğe sahip olduğunu belirtmektedir. Kayaların boyutlarının da bölgeden bölgeye değişiklik gösterdiği ifade edilmektedir.

Gökçeli belde yetkilileri, Dilim Kayaları'nı turizme kazandırmak amacıyla cam bir seyir terası inşa etmeyi planlamaktadır. Böylelikle ziyaretçilerin doğal oluşumu rahatlıkla seyredebileceği bir alan oluşturulacaktır. Turistik değeri olan Dilim Kayaları'nın gelecekte önemli bir cazibe merkezi haline geleceği öngörülmektedir.

Muhabir: Sabriye Er

Editör: Mert Kaya