Vali Numan Hatipoğlu, Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında yatırım programına alınan yeni Valilik Binası ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Tokat Hükümet Konağı’nın bölgedeki en eski konaklardan biri olduğunu belirten Vali Hatipoğlu, binanın yeniden yapım sürecinin biraz zaman aldığını kaydetti. Tarihi bir özelliği olmamasına rağmen tescilli bir bina olduğunu ifade eden Vali Hatipoğlu, “Daha önceki yıllarda olan tescil geçen yıl kaldırıldı. Cumhuriyet dönemine ait olan bina anıtsal eser özelliği olmayan normal bir binaydı. Bu kapsamda da yeniden yapılması hususu 2024 yatırım programına alındı. İlimize hayırlı uğurlu olsun diyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere  İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanımız hemşehrimiz İbrahim Şenel ve milletvekillerimizin hepsine ayrı  ayrı teşekkür ediyorum. Biz Tokat'a yarışır güzel bir Hükümet Konağı’nı inşallah önümüzdeki süreç içerisinde kazandırmak için yola çıktık.” dedi.

Yöresel Mimarinin İzlerini Taşıyacak
Vali Numan Hatipoğlu, yeni Valilik Binasında yöresel mimarinin izlerinin taşımasına,  tarihi ve kültürel mirasımızın yansıtmasına özen gösterilecek bir yapının olması için uğraş verileceğini kaydetti.  Binanın mevcut yerinde yapılması gibi bir hedeflerinin olduğunu belirten Vali Hatipoğlu, “Bunun için de Valiliğimizi önümüzdeki süreç içerisinde daha uygun bir başka binaya taşıyarak yeni valilik binası yapılıncaya kadar hizmeti orada sürdüreceğiz. Bununla ilgili çalışmaları planlıyoruz. Bir kısım kurumlarımız İl Özel idaresi binasında hizmet verecek. Bir kısmı yine eski Görme Engelliler Okulu olarak kullanılmış olan binada hizmet verecek. En kısa zamanda da hem Tokat'ımıza hem de meydanımıza yakışan bir binayı inşaa ederiz diye umut ediyoruz.” diye konuştu. 

Vali Hatipoğlu, çalışmaların bir buçuk ay gibi bir zamanda başlayacağını sözlerine ekledi.

ZİLE'DEN MUHTEŞEM BAŞARI: TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU ZİLE'DEN MUHTEŞEM BAŞARI: TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Sabriye Er Kelkit Gazetesi (Özel)

Editör: Muhammed Özkan