Zile Belediye Bakanı Şükrü Sargın Mazbatasını Aldı Zile Belediye Bakanı Şükrü Sargın Mazbatasını Aldı

Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, "Dünyada geniş bir coğrafyada kutlanan Nevruz baharın müjdeleyicisidir. Binlerce yıllık geçmişe sahip nevruz, birlik ve beraberliğin bereketin simgesi olmuştur. Öğlenden önce gerçekleştirilen “Tohum Takas Etkinliği” nevruzun en çarpıcı simgesi olan tohumların yeniden doğuşuna vesile olacak, Nevruza yakışacak şekilde sevinçle kutlamış olduk. Burada ise nevruzun aynı coşkusu ve sevinciyle kültürümüz ve tarihimizdeki yerini değerli hocalarımızdan dinleyeceğiz" dedi.
Moderatörlüğünü Doç. Dr. Murat Hanilçe'nin yaptığı panelde Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Emel Şener boy, Nevruz'un manevi, felsefi, sosyal ve estetik anlayışlarından bahsederek, "Nevruz, geçmişten günümüze kadar halen çeşitli Türk boyları arasında canlılığını korumakta, aynı zamanda milletin destanların gücüyle birbirlerine olan güven bağını güçlendirmektedir" ifadelerini kullandı.
Dr. Öğr. Üyesi İsmail Turan, Nevruz'un tarihsel süreciyle ilgili bilgiler aktarırken, "Türk milleti için önem taşıyan bu kıymetli geleneğimizi korumalıyız, geliştirmeliyiz ve bütün incelikleriyle yaşatmalıyız" diye belirtti.
Arş. Gör. Tuğçe Nur Kesin, Nevruz'un Türk Dünyasındaki kutlamalarına dikkat çekerek, "Nevruz; Türk Dünyasında ortak kültürel değer olması yönüyle önemli bir yere sahiptir. Ortak inançlarla, ortak heyecanlarla yüzyıllardır Türk kültürüne özgü özelliklerle kutlanmaktadır" dedi.
Panel sonrasında Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, programa katkılarından dolayı katılımcılara teşekkür belgelerini takdim etti.
 

Editör: TE Bilişim