Yeşilırmak Mahallesi Muhtarı İrfan Koç: “Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası olacak duyumu Yeşilırmak Mahallesindeki vatandaşlarımız arasında tam bir hayal kırıklığı oluşmasına yol açmıştır.”  

Halil Rıfat Paşa İlk ve Orta Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Aydan Şahin: “Büyüklerimizi en değerli varlıklarımız olan çocuklarımız hakkında daha duyarlı olmaya davet ediyorum. 24 derslikli bina Halil Rıfat Paşa Ortaokulu olmalıdır.”  

Tokat Valiliği'nden Seçim Güvenliği Toplantısı Açıklaması Tokat Valiliği'nden Seçim Güvenliği Toplantısı Açıklaması

Açıklama ortamında bulunan öğrenciler de ellerinde taşıdıkları dövizlerle taleplerini gösterdiler ve “eğitimde eşitlik istiyoruz. Eğitim için yapılan bina eğitim için kullanılsın. Verdiğiniz sözü tutun!” dediler. 

Yeşilırmak Mahallesi Muhtarı İrfan Koç ile Halil Rıfat Paşa İlk ve Orta Okulu Okul Aile Birliği Üyeleri, dün bir basın açıklamasında bulundular.  Tokat Milli Eğitim Müdürlüğünce, Sanayi Sitesi Çıraklık Eğitim Merkezinin arkasında inşa ettirilen yeni binanın o civardaki okul ihtiyacına binaen Halil Rıfat Paşa Ortaokulu için kullanılacağı biliniyordu. Şimdilerde Tokat Valilik Binasındaki İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün müstakil hizmet binası için kullanılacağının konuşulduğu ortamda, o binanın okul olmasını istediklerini net bir ifadeyle dile getirdiler. Muhtar İrfan Koç, Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe vereceklerini, Okul Aile Birliği üyeleri ise başta Tokatlı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer olmak üzere tüm yetkililerden mahalleleri için yeni okulun elzem olduğunu görerek okul olarak kullanılmasını istediklerini vurguladılar. 

Yeşilırmak Mahallesi sınırları içindeki Rıfat Paşa İlk ve Orta Okulu geçtiğimiz yıl 570 ilkokul öğrencisi, 420 ortaokul öğrencisine aynı binada hizmet vermişti. 25 derslikli okulun sınıflarında ortalama 39 öğrenci bulunmuştu. 

YENİ OKUL DİYE TATLISINI DA YEMİŞLERDİ 

            Halil Rıfat Paşa İlk ve Orta Okulundaki öğrencilerin velileri, Yeşilırmak Mahallesi Muhtarı İrfan Koç, oldukça sıkışık durumdaki okul için, o yöreye yeni Orta Okulu yapılacak diye sevindiklerini, tatlısını dahi yediklerini hatırlatırken şimdilerde o binanın Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binası olarak kullanılacağının duyulmasının üzüntüsünü yaşadıklarını belirttiler. İnşaat halindeki okulun bahçesinde toplanan Veliler ve Mahalle Muhtarı İrfan Koç’a CHP İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz ile Eğitim Sen Tokat Şubesi Yöneticileri, Filiz Canbay Konuk da gelerek destek verdiklerini gösterdiler. 

MUHTAR KOÇ: “MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OLMASI HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATIR” 

            Yeşilırmak Mahallesi Muhtarı İrfan Koç yaptığı açıklamada mahallesinin 30 bin nüfusa erişen büyük bir mahalle olduğunu hatırlattı ve bu nüfus için bir tek Halil Rıfat Paşa ilk ve ortaokulunun bulunduğunu vurguladı. Fiziki kapasite olarak hem ilkokul hem de ortaokula yetmeyen okul ihtiyacı için Medikal Park Hastanesi yanında, çıraklık eğitim merkezinin arka kısmında 24 Derslikli Okul olacak diye temel atıldığını hatırlattı. İnşaatın bitmek üzere olduğu ortamda, aldıkları duyumların İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binası olarak kullanılacağı yönünde olduğunu belirtti ve “bu durum Yeşilırmak Mahallesindeki vatandaşlarımız arasında tam bir hayal kırıklığı oluşmasına yol açmıştır.” dedi. Ak Parti İl Başkanı Cüneyt Aldemir ve Tokat Milletvekili Mustafa Arslan’a da durumu ilettiklerini söyledi. Halil Rıfat Paşa Okulu bahçesine getirilecek ek konteyner ile sınıf ihtiyacının giderileceğinin düşünülmesini, çocukların konteynere layık görülmesini de asla istemediklerini belirtti. 

DEVLET BÜYÜKLERİNE SESLENİLDİ 

            Halil Rıfat Paşa İlk ve Orta Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Aydan Şahin de bir açıklamada bulundu ve “okulumuzda sınıf mevcutlarının sağlıklı bir eğitim öğretim ortamına uygun olmadığı gerekçesiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yeni bir bina talebinde bulunmuştuk. Bu binanın yapım aşaması tamamlandı. Fakat son günlerde bu binanın İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edileceği yönünde duyumlar aldık. Geleceğimiz olan çocuklarımızın en doğal hakkı olan sağlıklı, kaliteli bir eğitim hayatı ellerinden alınmasın lütfen. Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer’in ilimize verdiği destekleri göz önünde bulundurduğumuzda bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceklerini ümit ediyoruz. Fırsat eşitliği eğitimin en temel ilkelerindendir. Fakat bu bina Halil Rıfat Paşa Ortaokulu olarak var olmazsa mahallemizde ikamet eden çocuklarımızın eğitimde hakkı olan fırsat eşitliği ihlal edilmiş olacak. Devlet büyüklerimizi en değerli varlıklarımız olan çocuklarımız hakkında daha duyarlı olmaya davet ediyorum. 24 derslikli bina Halil Rıfat Paşa Ortaokulu olmalıdır” dedi. 

VERDİĞİNİZ SÖZÜ TUTUN 

            Açıklama ortamında bulunan öğrenciler de ellerinde taşıdıkları dövizlerle taleplerini gösterdiler ve “eğitimde eşitlik istiyoruz. Eğitim için yapılan bina eğitim için kullanılsın. Verdiğiniz sözü tutun!” dediler.

 

Editör: TE Bilişim