Okulun Türkçe öğretmeni Mevlut Taşkın tarafından planlanan etkinlik kapsamında öğrencilerde bir yandan tarih bilinci oluşturulurken, diğer yandan yüzlerce yıllık geçmişleri bulunan mekanlarda kitap okuma kültürü teşvik ediliyor. Türkçe öğretmeni Mevlüt Taşkın, "Amacımız aynı zamanda toplumda tarih ve kitap bilinci oluşturmak" dedi.

Tokat merkezde eğitim veren 26 Haziran Ortaokulu, Türkçe dersi kapsamında öğrencileri, kentin tarihi mekanlarına taşıyarak kitap okuma etkinliği düzenliyor. Daha önce tarihi Sulusokak, Deveciler Hanı, Taşhan gibi tarihi yerlerde etkinlik yapan öğrenciler, son olarak Selçuklu döneminde yapılan ve bugün de kullanılan 771 yıllık Hıdırlık Köprüsü üzerinde kitap okudu. Yaptıkları farkındalık ile ilgili bilgi veren 26 Haziran Orta Okulu Türkçe öğretmeni Mevlüt Taşkın, "Öğrencilerimiz ile kitap okuma adına bir çok faaliyetler düzenliyoruz. Tokat'ta tarih ve turistik mekanlar çok fazla, aynı zamanda kitap okuma faaliyetleri çok fazla. Şu anda tarihi Hıdırlık köprüsündeyiz. Öğrencilerimiz ile birlikte toplumda da dikkatini çekmek için kitap okuma etkinliği düzenliyoruz. Amacımız aynı zamanda toplumda tarih ve kitap bilinci oluşturmak. İnsanların bakışları bizi mutlu ediyor. İnşallah bunların devamı gelir" dedi.

Öğrencilerden Nehir Öztürk ise "Öğretmenlerimiz bizi bugün tarihi mekanlara getirdi. Kitap okuduk. Eğlenceliydi. Çok keyif aldık. Burada kitap okumak çok keyifli" dedi.

Sulusaraylı Genç Âşık Türkiye Gündemine Oturdu Sulusaraylı Genç Âşık Türkiye Gündemine Oturdu

Editör: TE Bilişim