Proje kapsamında 25 bin metrekarelik alanda kurulu olan Muhsin Yazıcıoğlu Parkı baştan sona yenilendi. 5 ay gibi bir sürede tamamlanan Park'ta incelemelerde bulunan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Kanal Tokat 2 Projesi çerçevesinde çalışmaların devam edeceğini belirtti.
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, teknik ekibiyle birlikte Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'ndaki devam eden Kanal Tokat 2 Projesi çalışmaları yerinde inceledi.
Son durumu değerlendiren Belediye Başkan Eyüp Eroğlu "Yaklaşık 5 kilometrelik bir bantta Kanal Tokat'ı büyütmek, bu alanda kayıkların yüzdüğü, su gösterilerinin olduğu, insanlarımızın gezmekten doyamadığı bir hale getireceğiz" dedi.
Kanal Tokat 2 projesi kapsamında devam eden çalışmalarla ilgili açıklama yapan Başkan Eroğlu şunları söyledi:
"24.05.2021 tarihinde yer teslimi yapılarak Kanal Tokat 2 projemiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz Muhsin Yazıcıoğlu Parkımız, toplam 25 bin metrekare alan üzerine kuruludur. Beş ay gibi kısa bir sürede yapımını tamamladık. İçerisinde 3 adet oyun parkı ve 100 metrekare alan üzerine kurulu 1 adet değirmenimizi konuşlandırdık. Yaklaşık maliyeti 5. milyon TL'yi bulan projemiz içerisinde; ırmak kenarında kordon şeklinde 800 metre uzunluğunda bisiklet ve yürüyüş yolu bulunmaktadır. Bunlara ilave 50 adet kamelyanın yapımını tamamladık. Yine bölgemizi daha yeşil yapmak amacıyla, 800 adet gül, 10 İran demir ağacı, 20 akçaağaç ve 20 adet ıhlamur ağacı dikimini yaptık. Peyzajı için 320 kilogram çim tohumu ektik ve hamdolsun şehrimize güzel bir parkımızı da kazandırmış olduk. 2018 yılında başlattığımız Kanal Tokat Projemiz bin 350 metre uzunluğuna sahipti. Bu alana 700 metre daha ekleyerek toplam uzunluğu 2 bin metreye çıkartıyoruz. Tokat'ımıza hayırlı olmasını dilerim "ifadelerini kullandı.

Tokat Depremi Sonrası Dayanışma Ve Onarım Çalışmaları Hızla Devam Ediyor Tokat Depremi Sonrası Dayanışma Ve Onarım Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

Editör: TE Bilişim