Hürriyetçi Eğitim Sen’in ardından, Sağlık ve Sosyal Hizmet kolunda faaliyet sürdürmek üzere 13.01.2022 tarihinde Hürriyetçi Sağlık-Sen kuruluşunu gerçekleştirdi. Hürriyetçi Sağlık Sen Genel Başkanı Muhammet Birinci oldu.

21 kişiden oluşan kurucular kurulu üyeleri arasında Tokat'tan toplam 5 isim yer aldı. Seçilen 7 kişilik Kurucu Yönetim Kurulu üyeleri aralarında görev dağılımı yaparak görevlerine başlamışlardır.

TOKAT KURUCU ŞUBE BAŞKANI AHMET UÇAR YAPTIĞI AÇIKLAMADA

"Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" bir anlayışla, Türkiye Cumhuriyeti'mizin kuruluş felsefesine ve Atatürk ilkerine bağlı kalarak, bağımsız sendikacılık yapmayı vazgeçilmez temel ilke olarak benimseyen bir kadro hareketi olarak yola çıkıyoruz. Hürriyetçilik her alanda şiarımız olacaktır. Özgürlük de, irade beyanı da kutsaldır. Hür eleştirisel düşünceyi özümseyen, çok sesliliğe saygıyı garanti altına alan, Demokrasinin tüm kurum ve kurallarına işlerlik kazandırmayı teminat altına alacak bir teşkilatlanma modelini oluşturma arzusu ile bütünleşip, hiçbir şekilde siyasetin güdümünde olmayacak siyaset alanını ancak çalışanın sesini duyurma ve hak arama mecrası olarak göreceğiz. Mesnetsiz muhalefete, çözümsüz eleştiriye, yaftalamaya ve karalama senaryolarına ayıracak zamanımız yok, çalışacağız, üreteceğiz, katkı sağlayacağız, hürriyet ve istiklalin timsali, dik duruşun adresi olacağız. 

Çalışanların ortak ekonomik, sosyal, mesleki hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek, çalışma şartlarını iyileştirmek için,

Güvenceli ve tekli istihdam modelinin geliştirilmesi için,

Ücret politikasının, her türlü ilave ödenti mevzuatının adil şekilde yeniden tesis edilmesi için,

Gelecek kaygısını yaşayan çalışanlara umut olmak, üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü hakim kılmak için,

Cinsiyetler arasındaki ayrımcılığa, eşitliksiz uygulamalara karşı gelerek, kadın çalışanlarının tüm sendikal yapı süreçlerine dahil edilmesi için,

Çalışanları itibarsızlaştıran, kutuplaştıran ve çalışma barışını bozan uygulamalara karşı mücadele etmek için,

Çalışanlar arasında birlik ve beraberliği tesis etmek, hür ve bağımsız düşünceye saygı kültürünü geliştirmek için,

Hizmet kolumuzda çalışanların örgütlendiği tüm sivil toplum kuruluşları ile ortak mücadele alanı oluşturmak için geliyoruz.

Tokat'ta Öğretmen Ve Öğrencileri Sağlık Taramasından Geçirildi Tokat'ta Öğretmen Ve Öğrencileri Sağlık Taramasından Geçirildi

Sağlık ve Sosyal hizmet çalışanlarının insan onuruna yaraşır bir hayat sürmelerini temin etmek için etik değerlere uygun her türlü mücadeleden yana olacağız. Yaratılan gündemin arkasına takılmak yerine, görüş ve önerilerimizle, taleplerimizle, eylemlerimizle gündem oluşturmak ve sonuç almak üzere yeni bir sendikal anlayışı benimsiyoruz. Kişilerin ve kurumların ilkeleri gölgelemediği bir kadro hareketi başlatıyoruz. Sendikacılığın zaaflar üzerine kurulmasına karşıyız. Demokratik ilkeler üzerinde, fırsat eşitliğini özümseyen bir sendikal yapı inşa etmek istiyoruz. Sendikamız için aslı olan millettir. Devlet dahil tüm kurumlar milletin devamlılığı ve refahı içindir. Medeniyet de örgütlü mücadelenin tohumları arasında yeşerir.

M.Kemal Atatürk'ün "Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve çöküş vardır. Her ilerleyişin ve kuruluşun anası hürriyettir." Sözünde anlamını bulduğu gibi "HÜRRİYET" vazgeçilmez ülkümüz olacaktır. Bu düşünce ile tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını örgütlenme hürriyetine çağırıyoruz." dedi.

Editör: TE Bilişim