Tokat'ta Koyun Sayısı Artıyor Tokat'ta Koyun Sayısı Artıyor

Hindistan'lı iş insanı evli ve 5 çocuk babası Syed Tajamul Hussain Hashmi, bir arkadaşının daveti üzerine 2021 yılında eko turizm zirvesi için Tokat'a geldi. Kentte bir dizi ziyaretler yapan Hashmi Tokat'ın doğası, iklimi ve kültürel yapısını sevdi. Hashmi Hindistan'a döndüğünde ailesi ile görüşerek Tokat'a yerleşme kararı aldı. Ailesi ile birlikte kente yerleşen Hashmi, turizm firması kurdu. 


 

'TOKAT'A AŞIK OLDUM'

Tokat'ı çok sevdiğini söyleyen iş insanı Syed Tajamul Hussain Hashmi, "2021 yılında çok yakın arkadaşım Murtaza Kalender Türkiye'ye geldiğimde beni Tokat'ta bir eko turizm zirvesine davet etti. Bu eko turizm zirvesi için Tokat'a geldiğimde kente ilk görüşte aşık oldum. Tokat'ın çevresi, iklimi, insanı beni çok etkiledi. 70'den fazla ülke gezdim. Bunların hepsini gördüm. Tokat'ta geldiğimde burada  çok fırsat gördüm. Tokat'ta insanların bir birlerine olan davranışları beni çok etkiledi. Buraya ailemle birlikte yerleşme kararı alarak yerleştim. Daha önceleri Dubai gibi yerlerde yaşadık. İlk Türkiye'ye geldiğimizde amacımız İstanbul ya da Antalya'ya yerleşmekti. Sonra kendimizi birden Tokat'ta bulduk. İlk 6 ay zorluk çektik ama 6 aydan sonra insanların yaklaşımı ile iyi hissettikçe buranın kendimize yuva olduğunun farkına vardık" dedi.  

Hashmi'ni eşi Syeda Sara ise, "Tokat'ı çok seviyorum. İnsanı güzel, iklimi güzel. Her şey güzel, çok temiz. Köy hayatını çok sevdim. Burada insanlar hem köyde hem şehirde yaşayabiliyorlar. Buradaki köy hayatını çok seviyorum. Türk yemekleri çok güzel,  yakın zamanda Türk yemeklerini yapmaya da başlayacağım" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim