Beton Mikseri İle Otomobilin Çarpıştığı Kaza Kamerada; 1'i Ağır, 4 Yaralı Beton Mikseri İle Otomobilin Çarpıştığı Kaza Kamerada; 1'i Ağır, 4 Yaralı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve pek çok ili etkileyen deprem sonrasında Türkiye depremden etkilenen illere destek olmak için tek yürek oldu. Tokat da pek çok yardım faaliyeti ile afet bölgesindeki tüm illere destek olurken Adıyaman Gölbaşı ile kardeş şehir oldu.



Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü afet bölgesindeki tüm illerde olduğu gibi Adıyaman’da da depremzedelere destek olmaya devam ediyor. Depremzede çocuklar için başlatılan psikososyal destek çalışmalarını en ön sıradan yürüten Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü, destek çadırı ile mağdur illerdeki yerini aldı. Özellikle Gölbaşı’nda çalışmalarını yoğun bir şekilde yürüten Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü, depremzede vatandaşlar için tüm imkanlarını seferber etti. Gölbaşı’da Tokat Valiliği koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü yürütücülüğünde, gönüllü öğretmen, usta öğretici, antrenör ve personelle birlikte depremzedelere pek çok alanda destek sunuluyor. Bu kapsamda Gölbaşı’nda psikososyal destek sınıfları oluşturuldu. Gönüllü rehber öğretmenler aracılığı ile depremzede çocuklar bu sınıflarda eğlenceli, destekleyici, eğitici destekler alıyor. 



Depremzede yetişkinlerin de psikososyal desteğe ihtiyaç duyduğu bu zor günlerde Tokat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü usta öğreticileri yetişkinler için Göbaşı’ndaki yerini aldı. Tokat’tan gönüllü olarak afet bölgesine giden usta öğreticiler yetişkinler için açılan Hayat Boyu Öğrenme kursları ile depremzede vatandaşlara destek oluyor. Bu kapsamda açılan el sanatları, tahta baskı, örgü, resim, müzik gibi pek çok kursa bölge halkı yoğun ilgi gösteriyor. Bu tür etkinliklerle Gölbaşı’nda depremin izleri siliniyor. Bu kapsamda Adıyaman Gölbaşı’ndan gelen öğrenciler  İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Tokat’ta ağırlanıyor. Tokat’taki psikososyal destek çalışmaları ile deprem bölgesinden Tokat’a gelen öğrencilerin, akranları ile kaynaşma ve kültürel etkileşim ile yaşadıkları travmanın etkisinin azaltılması hedefleniyor. Misafir öğrenciler Tokatlı öğretmenler eşliğinde tarihi mekan gezileri, sosyal ve kültürel etkinlikler gibi faaliyetlerde yer aldı. 

Editör: TE Bilişim