Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine bağlı Belören beldesi, Kösüklü, Çatalağaç, Küçükören, Hacılar ve Karaburun köyleri ile bu köylere bağlı mezralarda depremzedeleri ziyaret eden Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, köylerde fizibilite çalışmaları yaptıklarını ve depremzedelerin ihtiyaçlarının tespitini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu tarifin sofrada yeri çok farklı: Tokat Tiridi Bu tarifin sofrada yeri çok farklı: Tokat Tiridi



İlçe merkezinde altyapı, içme suyu, temizlik, beslenme ve barınma ile ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Başkan Eroğlu "Bugün köylerimizde depremzede kardeşlerimizi ziyaret ettik. Buradaki çalışmalarımızı bütün yönleriyle sürdürüyoruz. Büyük bir yıkıma sebep olan çok büyük bir deprem yaşadık. On binlerce insanımızı kaybettik. Binlerce insanımız yaralandı. İlk günden itibaren her bir kayıp, bizim kaybımız oldu. Her ocağa düşen ateşi hissettik. Enkazlardan canlı olarak çıkarılması başarılan her kardeşimizin sevincini yaşadık. İçimizde acımız, üzüntümüz çok büyük olsa da bu vatan parçasının yeniden ayağa kaldırılması, depremzede kardeşlerimizin hayatının bir an evvel normale dönmesi için üzerimize düşen görevi yapıyoruz" dedi. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın deprem bölgesini ziyaretinde il ve ilçe merkezlerindeki konut yapımının dışında 70 bin köy evi yapılacağını duyurduğuna değinen Başkan Eroğlu "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde afet bölgelerinde depremzede kardeşlerimizin içerisinde öz güvenle yaşayacakları konutların inşası başlıyor. İnşallah bir yıl gibi bir zamanda afet bölgesinde bulunan kardeşlerimiz bu konutlara kavuşuyor.  Bir çok Avrupa ülkesinden daha büyük alana sahip bu bölgenin yeniden inşası ve ihyası devletimizin gücü, milletimizin desteğiyle gerçekleşecektir. Bu inşa ve ihya sürecine geçilirken bizler de Gölbaşı ilçemizde Tokat Valimiz Numan Hatipoğlu'nun koordinesinde bugün ihtiyaç olan noktalarda çalışmalarımızı belediyemiz, bütün kurumlarımız ve gönüllülerimiz ile birlikte devam ettiriyoruz" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim