Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, yaklaşan ramazan dolayısıyla basın mensuplarına açıklama yaptı. Ramazanda hizmet verecek olan Tokat Belediyesi İftar Çadırı ve Ramazan Sokağı'ndaki faaliyetlere değinen Başkan Eroğlu, 3 farklı nokta da mahalle iftarları yapılacağını belirtti. 'Tekne Orucum' projesinin bu yıl da devam edeceğini ifade eden Başkan Eroğlu, başvuruların internet sitesi üzerinden alınacağını söyledi. Eroğlu, "Artık yavaş yavaş yaz aylarını hissetmeye başladık. Çok yoğun geçen, çok zor geçen bir üç aylık kış döneminden sonra özellikle bu hafta hava sıcaklılarının yavaş yavaş düzelmesiyle birlikte insanların da cıvıl cıvıl dışarılarda olduğunu da görüyoruz. İnşallah güzel bir bahar olacak. Sonrasında güzel bir yaz. Geçtiğimiz cuma günü de Tokat’ımız için çok önemli bir program yaptık. Hem havalimanı hem de toplu açılışları gerçekleştirdik. Bu konuda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan şehrimize geldiler. Sizler de takip ettiniz. Çok güzel açılışlar oldu, meydanlarımız doluydu. Aynı gün akşam da çiftçi kardeşlerimizle buluşması ve oradan çıkan mesajlar gerçekten güzeldi. Tokat olarak Sayın Cumhurbaşkanımızı çok iyi misafir ettik. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bundan sonra inşallah yine Tokat’ımız birçok açılışlarla ya da birçok programlarla yine hızlı bir şekilde büyümeye devam edecektir" dedi.

İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü Personeli İle Toplu Olarak Bayramlaşma Gerçekleştirildi İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü Personeli İle Toplu Olarak Bayramlaşma Gerçekleştirildi

İFTAR ÇADIRIMIZ 30 GÜN BOYUNCA HİZMET VERECEK
İftar çadırının 30 gün süresince hizmet vereceğini ifade eden Başkan Eroğlu, "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu kurtuluş olan Ramazan ayı; tüm İslam âlemine, ilçemize de, şehrimize de hayırlılar ve güzellikler getirmesini temenni ediyorum. Tabi iki yıldır ramazan biraz daha yavaş, biraz daha belki programlar noktasında sakin geçmişti. Malum pandemi sürecinde toplu iftarlar yapılamadı. Veya bizim yaptığımız programların birçoğu hep geride kaldı, pandemi sürecinde yapamadık. Ama şimdi inşallah bu ramazanla beraber, heyecanlı, daha canlı, daha programların yoğun olduğu bir ramazanı biz de Tokat olarak, Tokat Belediyesi olarak da gerçekleştirmiş olacağız. Bu anlamda birinci başlığımız bizim toplu iftarlarımız. Yani özellikle yoldan geçerken veya evinde, işinde yemek yapamayan veya çalıştığı için evinde iftar yapamayacak olan bununla beraber ihtiyaçlı olan veya öğrenci olan bütün herkesi kapsayacak şekilde yapmış olduğumuz iftar çadırımız olacak. Cumartesi akşamından itibaren 2 bin 500 kişilik iftar çadırımız ramazan ayı süresince arife gününe kadar devam edecek. İftar çadırımızın bulunduğu o bölgede teravih namazından hemen sonra orada bir Ramazan Sokağımız olacak. Her gün program yapacağız orada. Tasavvuf musikileri, ilahiler, Kur'an-ı Kerim tilavetleri, Hacivat-Karagöz gösterileri, bununla beraber şiir dinletileri gibi birçok aktivite yer alacak “diye konuştu.

Editör: TE Bilişim