Meteorolojik Değerlendirme: Türkiye, Çöl Tozları ile Mücadele Ederken Kırkikindi Yağışları Geliyor

Erbaa ve Bölge İlçelerde Bugün (13.05.2024) Nöbetçi Eczaneler Erbaa ve Bölge İlçelerde Bugün (13.05.2024) Nöbetçi Eczaneler

Ülkemiz, son dönemde çöl tozları ile mücadele ederken, şimdi de kırkikindi yağışları ile karşı karşıya. Bu kapsamda, aralıklarla haftalarca sürecek olan kırkikindi yağışları başlayacak.

Nispeten ülkemizin bazı noktalarında şimdiden görülmeye başlayan kırkikindi yağışlarını, önümüzdeki günlerde daha sık göreceğiz. Özellikle Marmara Bölgesi'nin küçük bir kısmında ve İç Anadolu ile Karadeniz'de yer yer bu yağışlara tanıklık etmeye başladık.

Pazartesi ve Salı günleri Marmara bölgesinde başta İstanbul ve Trakya olmak üzere, bölgenin bazı noktalarında orta kuvvette yağışlar görülecek. Beraberinde İç Ege'de Afyon-Kütahya çevreleri ile İç Anadolu ve Batı Karadeniz'de yer yer yağış geçişleri olması bekleniyor. Bu yağışlar Çorum, Amasya, Tokat, Samsun ve Ordu çevrelerinde kuvvetli olabilir.

Ardından çok daha geniş alanda etkili olması beklenen asıl sistemler gelmeye başlayacak, hatta ard arda. İlerleyen günlerde Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde çok daha kuvvetli yağış uyarılarımız olabilir. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması önem arz ediyor.

Marmara ve Ege bölgesine ise iyi diyebileceğimiz asıl yağışlar birkaç gün geç gelecek.

Muhabir: Sabriye Er