CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Günçalı, Killik, Çayören, Güzelce, Kervansaray, Yatmış, Aktepe Köyü muhtarları ile bir araya geldi.

Kazada Ölen Niksarlı Sefa’nın Ailesinden Sürücüye Ev Hapsi Verilmesine Tepki Kazada Ölen Niksarlı Sefa’nın Ailesinden Sürücüye Ev Hapsi Verilmesine Tepki

Merkez İlçe Başkanı Ender Ergün ile birlikte Köy muhtarları ile buluşarak yöremizi bekleyen tehlikeyi ve mücadele için yol haritası konuşuldu.

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz yaptığı açıklamada: “Tokat ve çevresini 937 maden ruhsatına böldüler. Tokat’ın yüzde 46’sını parselleyip madenlere ruhsatlı hale getirdiler.

Şimdi de gözlerini Çamlıbel Ovasına, dağlarının endemik bitki çeşitliliğine, Çal Baba’da Anıt ağaçlarına diktikler. Buğday ve şekerpancarı havzası olan yöremizin, yeraltı ve yerüstü sularını kirletecekler. Çamlıbel ovası devamında ki, Yeşilyurt, Sulusaray köylerimiz, Yozgat Kadışehri köyleri, Çorum, Amasya, Tokat’ta tarım alanlarını sulayan Süreyya Bey barajı ve Yeşilırmak, Çarşamba ve Terme ovalarına kadar ulaşan sulama suyu kaynakları tehlikeyle karşı karşıya. Bitki, hayvan ve insan sağlığına ciddi zarar verecek bu duruma duyarsız kalmayacağız.

Doğanın yeşilini sevenler olarak bizler, doların yeşili için doğayı katledenlerin her zaman karşısında olduk, bugünde köylülerimizin yanında olacak ve doğamıza topraklarımıza sahip çıkacağız” ifadelerine yer verdi.