İl Genel Meclisinin Kasım ayı toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2024 Yılı Bütçesi görüşüldü. Yaklaşık 20 gün devam eden bütçe görüşmelerinin ardından 2024 Yılı Bütçesi 1 Milyar TL olarak belirlendi.

İl Özel İdaresi Stratejik Planında belirlenen hedeflere ulaşılması için İl Genel Meclisince kabul edilen 2024 yılı Performans Raporuna uygun tahmini gider bütçesinin hazırlandığını belirten İl Genel Meclis Başkanı Av. Erol Duyum, 2024 yılı bütçesinin Tokat’a hayırlı olmasını diledi.

Başkan Duyum yaptığı teşekkür konuşmasında; “İl Genel Meclisimizin yaptığı 20 günlük yoğun çalışma sonucunda 2024 yılı bütçemiz 1 Milyar TL olarak kabul edilmiştir. Bu yoğun tempoda Tokat’ımız için emek veren ve bütçeyi onaylayan bütün İl Genel Meclisi üyelerimize, bütçenin hazırlanmasında emeği geçen İl Özel İdaresi Birim Müdürlerimize ve çok değerli çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Belirlenen bütçe kapsamında kaynaklarımızı zayi etmeden birlik ve beraberlik içerisinde halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Bütçe görüşmelerinde emeği geçen bütün İl Genel Meclisi Üyelerine teşekkür eden Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe ise kapanış konuşmasında şunları söyledi:

“Tokat İlinde yaşayan değerli yöre insanımızın İl Özel İdaresi kaynak ve imkanlarından, görev alanı içerisinde bulunan hizmetlerden azami şekilde faydalandırılması, Tarım, Köy içi alt yapıları (içme suyu, kanalizasyon, parke, çöp toplama vb.) İl Özel İdaresi envanterinde bulunan köy yollarının yapımı ve iyileştirilmesi, kültür, sosyal, eğitim, spor ve İl Özel İdaresi Stratejik Planında belirlenen hedeflere ulaşılabilmesi için İl Genel Meclisince kabul edilen 2024 yılı Performans Programına uygun olarak hazırlanan Tahmini Gider bütçesinin 1.000.000.000,00.-TL. olarak belirlenmesi uygun görülmüştür. Tokat’ımıza, değerli çiftçilerimize üreticilerimize hayırlı olmasını diler, bütün İl Genel Meclisi Üyelerimize, birim müdürlerimize ve emeği geçen mesai arkadaşlarımıza teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

İl Genel Meclis Toplantısı ve 2024 Yılı Bütçe görüşmelerinin kapanışı teşekkür konuşmaları ile sona erdi.

Hüsamettin Akçay  Kelkit Gazetesi (Özel)

Artova Belediyesi ve Esnaf Toplandı, Geleceği Birlikte İnşa Edecekler Artova Belediyesi ve Esnaf Toplandı, Geleceği Birlikte İnşa Edecekler