Toplantı, Alipaşa Camii Müezzin Kayyımı Akif Kılıç tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yakın zamanda vefat eden İl Müftü yardımcısı Haydar Hüyük’ün özgeçmişi okunduktan sonra dua edildi. Akabinde İl Müftüsü Esat Yapıcı’nın açılış konuşmasını yapmasının ardından sözü Doç. Dr. Selim Argun’a bıraktı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun, konuşmasında din görevlilerinin temel görevlerinden bahsederek; “ Bunlardan biri katılaşmış kalplerin yumuşatılmasıdır. Din görevlisi, olumsuz duygularla mücadele etmek için öncelikle insanların kalplerine sevgi ve merhamet tohumları ekmelidir. Bunu da Kur’an-ı Kerim’in adalet, barış, hoşgörü ve sevgi gibi evrensel mesajlarını insanlara anlatarak yapar. Din görevlisi, vaaz, konferans, sohbet ve benzeri etkinliklerle insanlara doğru dini bilgiyi sunar. Bu bilgi, insanların kalplerini yumuşatır ve onları sevgi, saygı ve hoşgörüye yöneltir” ifadelerini kullandı.

Zile Açık Cezaevi Hükümlülerine Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Zile Açık Cezaevi Hükümlülerine Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi

Toplantının son bölümünde, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun’a İl Müftüsü Esat Yapıcı tarafından hediye taktim edildi.

Hüsamettin Akçay  Kelkit Gazetesi (Özel)

Editör: Şaban Konyar