Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) eş finansmanı ile yaklaşık 13 Milyon TL maliyetle yapımına başlanılan Hasanbaba Köyü Sulama Göleti ile 2000 dekar alan suya kavuşacak.

Ağcakeçili Köyü'nde Yeni Kamelya ve Rekreasyon Alanı Çalışmaları Başladı Ağcakeçili Köyü'nde Yeni Kamelya ve Rekreasyon Alanı Çalışmaları Başladı

15 Haziran 2023 tarihinde Tokat İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan Hasanbaba Köyü Sulama Göleti yapım İşi kapsamında maksimum 22 metre gövde yüksekliğine sahip 300 Bin metreküp hacimli su depolama sistemi yapılıyor.

Tokat İl Özel İdaresi tarafından Hasanbaba Köyünde devam eden Sulama Göleti inşaatı ile ilgili yapılan açıklamada; Tokat’ın tarımsal altyapısı için projelerin tüm hızıyla devam edileceği belirtildi.

TOKAT TARIMI İÇİN PROJELERİMİZ DEVAM EDECEK

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe; Tokat İl Özel İdaresi olarak Anadolu’nun en önemli tarım şehirlerinden biri olan Tokat’ın sadece bugünü değil, geleceği için çalıştıklarını söyledi. Gökçe devam eden sulama göleti çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi:

“Hasanbaba Köyü ve çevresindeki vatandaşlarımızın talebi ve tarımsal faaliyetlerin daha da artması için Hasanbaba Köyü Sulama Göleti projemizi, etüt, planlama ve uygulama çalışmalarımızı hazırladık ve 15 Haziran 2023 tarihinde ihalesini gerçekleştirdik. DOKAP eş finansmanı ile 13 Milyon TL maliyete sahip olan sulama göletimizin yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Göletimiz tamamlandığında 2 Bin dekarlık tarımsal alanımız suya kavuşacak. Tokat İl Özel İdaresi olarak çiftçilerimizin üreticilerimizin her daim yanındayız. Tokat’ın sadece bugünü için değil, yarınları ve geleceği için projeler oluşturuyor ve gerçekleştiriyoruz. Hasanbaba Köyü Sulama Göletimizin Tokat’ımıza, ülkemize hayırlı olmasını dilerim.” İfadelerini kullandı.

Hüsamettin Akçay  Kelkit Gazetesi (Özel)

Editör: Şaban Konyar