Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TSE'nin gelecekteki rolünü vurgulayarak, "TSE, nükleer enerji alanında yeni pazarlara giriş yapacak ve daha etkin bir rol üstlenecek. 70 yıllık birikim ve deneyimiyle TSE, bölgemizdeki ülkelerle İslam dünyasına standartlar ve uygunluk değerlendirmesi sağlamakta liderlik ediyor" şeklinde konuştu.

TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, TSE'nin uluslararası standartlara katkıda bulunduğunu belirterek, "Avrupa Standardizasyon Komitesi'nde en fazla oy ağırlığına sahip ülke olarak rol oynuyoruz. Aynı şekilde Avrupa Elektroteknik Standardizasyon Komitesi'nde de önemli bir oy hakkına sahibiz. İş dünyası, kamu kurumları, akademisyenler ve genç profesyonellerimizin TSE'nin uluslararası standartlara katkı sağlama çalışmalarına aktif olarak katılmalarını teşvik ediyoruz" dedi.

Bakan Kacır, ayrıca TSE'nin küresel ticaretteki önemini vurgulayarak, "Ürün ve hizmetlerde standardizasyon, küresel ticaretin anahtarıdır. TSE, sanayicilere ve iş dünyasına standartlarla destek olmaktadır. Ayrıca TSE, Türkiye'nin otomobili Togg'un yolculuğunda önemli bir rol oynamıştır" şeklinde belirtti.

Bakan Kacır ayrıca, TSE'nin nükleer enerji alanında da etkin rol üstlendiğini ve gelecekte bu alanda daha fazla faaliyet göstereceğini dile getirdi.

Samsun'da İki Katlı Ev Yangında Kullanılamaz Hale Geldi Samsun'da İki Katlı Ev Yangında Kullanılamaz Hale Geldi

Etkinlikte ayrıca, 2024 yılında İstanbul'da CEN/CENELEC teknik kurullarının toplantılarına ev sahipliği yapılacağı da duyuruldu. Bakan Kacır, TSE'nin önümüzdeki dönemde daha fazla başarıya imza atacağını ve desteklerinin devam edeceğini ifade etti.