Olayın ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Beyoğlu Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekipleri, hırsızlığı aydınlatmak için kapsamlı bir çalışma başlattı. 12 Mart Perşembe günü Kuloğlu Mahallesi’nde meydana gelen olayda, bir evden cep telefonunun çalındığının tespit edilmesi üzerine ekipler hem bölgedeki güvenlik kameralarını hem de saha bilgilerini incelemeye aldı. Yapılan araştırmalar sonucunda şüphelilerin S.K., F.A. ve C.A. olduğu belirlendi. Şüphelilerin evin içine girerek cep telefonunu çaldıkları ve daha sonra İstiklal Caddesi yönüne doğru uzaklaştıkları tespit edildi.

Elde edilen bilgiler doğrultusunda operasyon için düğmeye basan Beyoğlu Güven Timleri, şüphelilerin İstiklal Caddesi üzerinde bulunduğu bilgisine ulaştı. Bunun üzerine bölgede yoğunlaştırılan çalışmalar sonucunda üç kişi kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerlerinde yapılan aramalarda çalındığı belirlenen cep telefonu da ele geçirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan S.K., F.A. ve C.A., daha sonra adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan üç şüpheli, “evden hırsızlık” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, Beyoğlu’nda güvenlik güçlerinin hızlı müdahalesiyle kısa sürede aydınlatılırken, çalınan telefonun sahibine teslim edilmesiyle süreç tamamlandı. Güvenlik ekiplerinin bölgedeki devriye ve denetim çalışmalarının artarak devam edeceği öğrenildi.

Tahtaköprü Barajı 52 Yıl Sonra Yeniden Doldu
Tahtaköprü Barajı 52 Yıl Sonra Yeniden Doldu
İçeriği Görüntüle

Kaynak: DHA