Görüşmesi TBMM genel kurulunda tamamlanan önerge Ak Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.

Erbakan: İncirlik ve Kürecik Üssü Derhal Kapatılmalıdır Erbakan: İncirlik ve Kürecik Üssü Derhal Kapatılmalıdır

Önerge hakkında CHP grubu adına konuşma yapan Durmaz,  “Ülkelerin toplumsal refah odaklı, sürdürülebilir bir kalkınma anlayışının vazgeçilmez parçası, sağlıklı, nitelikli bir ulaşım politikasıdır. Demiryolu ağının geliştirilmesi milli gelirin artışıyla, üretim ve yatırımlarla, sanayinin gelişmesiyle doğrudan orantılıdır!Firmalarımızın üretim maliyetlerinin azalması ve uluslararası rekabet için demiryolu taşımacılığı kaçınılmazdır! “ dedi. Konuşmasının devamında demiryolu taşımacılığında 1950 ‘lerden bu güne oranları karşılaştıran Durmaz,  Ülkemizde; 1950 yılında demiryolu taşıma oranları yolcuda % 4  yükte % 78, 2018 yılında; yolcuda %1,2’ye gerilerken yük te %4,8’e gerilemiştir. 1980‟de sahip olunan %12‟ye yakın pay yıllar içinde eriyerek bugün yerini %4‟lü seviyelere bırakmıştır. Bu oran; çek cumhuriyetinde %44,7, Avusturya’da %43,9, Macaristan’da %41,3, Romanya’da %33,6, Polonya’da %29,7’dir” dedi.

Durmaz,  Atatürk dönemindeki demiryolu sistemiyle bugünü kıyaslayarak “her gün daha geriye gidiyoruz, kentlerimiz üretimden ve yatırımdan uzaklaşıyor. Atatürk zamanında yapılan demir yolu 4.075 km. Bundan sonraki 65 yılda ise sadece 1.510 km demir yolu yapılabildi. 1923–1950 yılları arasındaki, savaştan çıkmış Türkiye’nin, mali kaynak ve teknoloji olanakları ile günümüz Türkiye ‟sinin olanakları ve teknolojisi karşılaştırıldığında, yarım asrı aşkın bir süre de ray döşeme yok gibidir. Demiryolu daha az enerji ile daha fazla yük demektir!  1 km kara yoluna yapılacak harcamayla 5 km demir yolu yapılıyor. Yüksek hızlı demir yolunun km maliyeti 1,4 milyon dolar, ömrü 30 yıl, bölünmüş yolun km maliyeti 1,5 milyon dolar, ömrü 15 yıldır” dedi.

Tokat’ta Etüdü tamamlanan demiryolunu artık yapın!

Kadim Durmaz sözlerini “Niksar OSB, Erbaa OSB 6 000 çalışanı kısa sürede 7500 hedeflemişken, Taşova, Amasya arasına demiryolunun yapılması kaçınılmaz hale gelmiştir. Tokat OSB de 5 000 çalışanı ile üretim yapan firmalar Turhal’a 40 km demiryolu istemektedir. Bu projenin etüdü bile tamamdır” diyerek noktaladı.

Editör: TE Bilişim