Bakan Fidan, toplantıda yaptığı açıklamada,

"Köklü bağlarımız ve ortak tarihimizle, Mısır, Arap dünyası, Afrika ve Akdeniz bölgelerinde stratejik bir rol oynamaktadır. Bu dönem, Akdeniz'in, medeniyetlerin beşiği ve üç kıtanın kesiştiği bir bölge olarak uluslararası siyasette yeniden merkezde olduğu bir dönemdir."

"Cumhurbaşkanı Sayın Sisi tarafından kabul edildim ve kendisine Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını ilettim. İki lider, geçtiğimiz G20 Zirvesi'nde görüşmüşler ve İsrail-Filistin gerginliği konusunda yakın işbirliği içinde olmuşlardır."

"Mısır'ın Filistin davasına verdiği tarihsel destek ve Gazze'deki insani yardımlar, Türkiye olarak her zaman önemsediğimiz konulardır. Ancak, son zamanlardaki olaylar ve sivil kayıpların yaşandığı saldırıları kınıyoruz. Temel sorun, Filistin meselesinin sürekli olarak ertelenmesi ve İsrail'in yasadışı yerleşimler ve Kudüs'teki provokasyonlarla işgali derinleştirmesi."

"Türkiye ve Mısır olarak, Doğu Kudüs'ün başkenti olduğu egemen, bağımsız ve coğrafi bütünlüğüne sahip bir Filistin devletinin hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. İki devletli çözüm, tek geçerli çözüm yolumuzdur."

"Düşünce tarzımızın öne çıkardığı dört önemli husus bulunmaktadır: İlk olarak, sivil can kayıplarının önlenmesi gerekmektedir. İkinci olarak, çatışmanın coğrafi yayılmasının engellenmesi önemlidir. Üçüncü olarak, barış sürecinin iki devletli çözüm temelinde yeniden başlatılması gerekmektedir. Dördüncü olarak, bölgedeki Müslüman ülkelerin, Filistinlilerin bekasını gözetleyecek ve kalıcı barışın garantörü olacak bir mekanizma oluşturulması gerekmektedir."

"Büyükelçi değişimleriyle diplomatik ilişkilerimizi geliştirdik ve enerji alanında Mısır ile işbirliğini çeşitlendirmek istiyoruz."

"Krizin başlangıcından itibaren Mısır makamlarıyla yakın işbirliği içindeyiz ve insani yardımları iletme çabalarımızı sürdürüyoruz. Sınır kapısının ne zaman ve nasıl açılacağına ilişkin müzakereler devam ediyor. Tahliye çalışmaları için Mısır ve İsrail makamlarıyla işbirliği içindeyiz."

OMÜ’lü Sporcuların Madalya Başarısı OMÜ’lü Sporcuların Madalya Başarısı

"Türkiye ve Mısır, Doğu Akdeniz'de stratejik öneme sahip iki ülkedir ve bu iki ülkenin işbirliği, bölgedeki sorunlara etkili çözümler sunacaktır. Gazze ve Filistin meselesinde aynı hedeflere sahibiz ve işbirliği yapmak istiyoruz. Filistin meselesi, Filistin Devleti'nin kurulmasıyla çözülebilir. İsrail, barışı Filistinlilerle yapmalıdır." İfadelerini kullandı.