Fidan: Filistin Sorunu, Türkiye ve Mısır’ın Ortak Duruşa Sahip Olduğu Bir Konudur Fidan: Filistin Sorunu, Türkiye ve Mısır’ın Ortak Duruşa Sahip Olduğu Bir Konudur

Tokat'ta 2018 yılında yapımına başlanan yeni havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı dev toplu açılış töreni ile hizmete girdiği 25 Mart 2022 tarihinden itibaren yüzde 90 doluluk oranıyla seferlerine devam ederken ek sefer talebine yönelik üst düzey görüşmeler sürüyor. Son gelişmeleri sorduğumuz AK Parti Tokat İl Başkanı Cüneyt Aldemir, hem Pegasus ile hem DHMİ’deki Türk Hava Yolları ile görüşmelerine üst düzeyde devam ettiğini, şuan DHMİ ve şirketlerin uçak kiralamasıyla ilgili bir süreç yaşandığını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından alınan istatistiklere göre; Tokat Havalimanında 37 günde 9 bin 979 yolcu, 264 uçak trafiği gerçekleşti. Nisan ayında, Tokat Havalimanı’na iniş-kalkış yapan uçak trafiği iç hatlarda 217’ye ulaşırken iç hat yolcu trafiği 7 bin S831 oldu. Yük trafiği (kargo+posta+bagaj) ise 82 ton olarak gerçekleşti.

 

ALDEMİR: EN KISA SÜREDE İKİNCİ HAVA SEFERİ KONACAK

Yeni Tokat Havalimanı mevcut sefer sayısının arttırılmasına yönelik çalışmalar sürerken konuyla ilgili son gelişmeleri sorduğumuz AK Parti Tokat İl Başkanı Cüneyt Aldemir, geçtiğimiz hafta DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin ile görüştüğünü belirterek şunları söyledi: “Milletvekillerimiz aynı şekilde hem Pegasus ile hem DHMİ’deki Türk Hava Yolları ile görüşmelerine üst düzeyde devam ediyor. Bizler Tokat Havalimanı açıldığı 25 Mart tarihinden itibaren yüzde 90-95 üstünde bir doluluk oranıyla sefer sayılarımız devam ediyor. Ama biz bunu istiyoruz ki günde en az 2 sefere çıkartalım. Yaz dönemi içinde Antalya, İzmir seferlerimiz olsun istiyoruz. Bunun için de gerekli girişimlerde bulunduk. Ama 2. seferin olmasıyla ilgili şuanda DHMİ ve şirketlerin uçak kiralamasıyla ilgili bir süreç yaşanıyor.  İnşallah o süreçler geçtikten sonra Tokat’a ikinci uçağın gelmesiyle ilgili şey hızlanacaktır. İnşallah önümüzdeki 3-5 ay içerisinde süre söylemek istemiyorum ama en kısa sürede inşallah 2. hava seferi konacaktır. Biz gerekli girişimlerde bulunduk. Milletvekillerimiz  üst düzey görüşmeler yaptı. Sayın  Bakanımızla da görüşmeler yaptılar.  Biz de DHMİ Genel Müdürü ile görüştük. İnşallah en kısa sürede ikinci seferimiz gelecek diye Tokatlıya müjde vermeyi istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim