Teknofest Festivali kapsamında Tuz Gölü atış alanında ki Roket Yarışması’nın finalini seyreden Selçuk Bayraktar, yaptığı açıklamada, “Bu yarışmalara hazırlanan takımlar, projelerini gerçekleştirebilsin diye maddi destek alıyor. Aynı zamanda maddi ödüller de var. Tabii bütün bunlar, başarılarının yanında belki çok önemli bir yer tutmayabilir. Ama daha önemlisi; bu takımların, kurdukları bu takım ruhunu girişimlere taşıyarak, o girişimlerle dünyaya damgasını vuracak işlere imza atmaları. Bu yarışma, bir anlamda onun başlangıç adımı olmuş oluyor" dedi.

64e5bb10470a9b325419e4d8

İki Hafif Ticari Araç Çarpıştı: 7 Yaralı İki Hafif Ticari Araç Çarpıştı: 7 Yaralı

Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma’nın süpersonik versiyonuyla ilgili de açıklama yapan Bayraktar, "Önümüzdeki yıllarda o varyantını da tasarlıyoruz. Geliştirme faaliyetleri devam ediyor ama Kızılelma A dediğimiz ilk varyantı, süpersonik olmayan varyantını şu anda üretime hazırlıyoruz" ifadelerini kullandı.

“İNSANI TÜMÜ İLE DEVREDEN ÇIKARTACAK ÇALIŞMALAR DEĞİL”

Yapay zeka’nın insansız hava araçlarında kullanımıyla ilgili detaylardan da bahseden Selçuk Bayraktar, “"Platformlarımızda hem durumsal farkındalığı hem de uçuş emniyetini arttırmak için ileri düzey algoritmalar dediğimiz, bugün yapay zeka denen algoritmalar dediğimiz araştırmaları yürütüyoruz. Ama bu çalışmalar, insanı tümü ile özellikle silahlı platformlarda devreden çıkartacak şekilde değil. Uçuş emniyetini arttırmak, aynı zamanda uçağın çevresini görüp, anlamasını sağlayacak algoritmalar üzerinden daha çok çalışılıyor. Elbette insansız hava aracı platformlarımız için daha çok bu çalışmaları yürütüyoruz ama bir yandan da Cezeri dediğimiz uçan arabamızı hazırlıyoruz. Geleceğe yönelik buradan geliştirdiğimiz teknolojileri de bu platforma aktarmış olacağız." İfadelerini kullandı.

64e5bb3b470a9b325419e4e1