Erbaa Devlet Hastanesine  'DİŞ' Takviyesi Erbaa Devlet Hastanesine 'DİŞ' Takviyesi

Tokat, doğal güzellikleri, tarihsel mirası ve kültürel zenginliğiyle her mevsim ziyaretçilerine birçok seçenek sunuyor. Özellikle Pazar günleri, şehrin sunduğu çeşitli aktivitelerle dolu dolu değerlendirilebilir.

Ballıca Mağarası
Dünyanın en büyük mağaralarından biri olan Ballıca Mağarası, Tokat'ın Pazar ilçesinde yer alıyor. 680 metre uzunluğundaki mağarada 8 farklı salon bulunuyor. Üç buçuk milyon yıllık geçmişi ve özgün soğan sarkıtlarıyla ziyaretçileri büyüleyen Ballıca Mağarası, her mevsim ortalama 17-19 derece sabit sıcaklığı ve yüksek oksijen oranıyla astım hastaları için de ideal bir yer.

Kaz Gölü
Pazar ilçesinde bulunan Kaz Gölü, göçmen kuşların önemli bir konaklama alanı. Mart-Mayıs ve Temmuz-Eylül aylarında kuş türlerinin gözlenebildiği göl, 108 farklı kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Kamp alanları, kuş gözlem kuleleri ve ziyaretçi evi bulunan Kaz Gölü, doğa fotoğrafçıları ve kuş gözlemcileri için çok özel bir yer.

Almus Baraj Gölü
Tokat merkezine 45 km uzaklıkta yer alan Almus Baraj Gölü, doğal güzellikleriyle öne çıkıyor. Bahar ve yaz aylarında başta çevre ilçelerden gelen halk olmak üzere, piknik ve su sporları için yoğun ilgi gören göl, aynı zamanda zengin flora ve faunasıyla da keşfedilmeyi bekliyor.

Tokat Kalesi ve Tarihi Yapılar
Tokat'ın simgesi haline gelen 1500 yıllık Tokat Kalesi, şehir merkezinin ilk yerleşim alanı. Kale etrafındaki Çukur (Yağıbasan) Medresesi, Taşhan, Devecihan, Paşahanı, Yazmacılar Hanı ve Arastalı Bedesten gibi Selçuklu ve Osmanlı döneminden kalma tarihi yapılar, Pazar günleri gezilebilecek önemli noktalardır.

Tokat Müzesi
Tokat'ın kültürel ve tarihi zenginliğini yansıtan Arastalı Bedesten Tokat Müzesi, Pazar günleri de ziyaret edilebilir. 15. yüzyılda inşa edilen Arastalı Bedesten'in sergisi ve mimarisi, şehrin tarihine ışık tutuyor.

Muhabir: Sabriye Er Kelkit Gazetesi (Özel)