Ekiplerin yanı sıra bölge halkının da destek verdiği çalışmalarda, dağlık ve kırsal alanlar karış karış aranıyor. Aybastı ilçesine bağlı Alacalar Mahallesi’nin Şahanlı mevkisinde yaşayan E.S, 30 Ağustos saat 08.00 sıralarında evinden ayrıldı. S.’in bir süre geçmesine rağmen geri dönmemesi ve kendisinden haber alınamaması üzerine yakınları durumu yetkililere bildirdi.
İhbarın ardından bölgede geniş kapsamlı arama çalışması başlatıldı. Çalışmalara AFAD ve jandarma ekiplerinin yanı sıra yörede yaşayan vatandaşlar da katıldı. Ekipler, S.’in bulunabileceği değerlendirilen dağlık, ormanlık ve kırsal bölgelerde arama yaptı.
Zorlu arazi şartlarına rağmen sürdürülen çalışmalarda geniş bir alan taranırken, teknolojik imkânlardan da yararlanıldı. Arama faaliyetlerine dronlarla havadan destek sağlandı. Ayrıca iz takip ve arama çalışmalarında kullanılmak üzere arama-kurtarma köpeklerinden de yararlanıldığı öğrenildi.
Gün boyunca farklı noktalarda sürdürülen çalışmalara ekipler ve yöre halkı dönüşümlü olarak devam etti. Ancak arama çalışmalarının 4’üncü gününde de E.S’e dair herhangi bir ize ulaşılamadı.
Yetkililer, kayıp vatandaşın bulunması amacıyla bölgedeki arama çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerin, daha önce taranan alanların yanı sıra yeni bölgelerde de arama yapacağı öğrenildi.
E.S’in bulunması için yürütülen çalışmalara jandarma ve AFAD ekiplerinin yanı sıra bölge halkının desteği devam ederken, arama faaliyetlerinin sonuç alınana kadar sürdürüleceği bildirildi. S.’in kaybolmasına ilişkin detayların belirlenmesi ve nerede olduğunun tespit edilmesi amacıyla ekiplerin çalışmaları devam ediyor.





