Şüphelilerin, mağdurlardan sözde kredi puanı işlemleri karşılığında toplam 779 bin 900 lira aldığı ve daha sonra ortadan kaybolduğu tespit edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2’si tutuklanırken, 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Edinilen bilgilere göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerine, kredi çekmek isteyen bazı kişilerin dolandırıldığı yönünde şikâyetler ulaştı. Şikâyetler üzerine ekipler tarafından olayla ilgili geniş kapsamlı soruşturma başlatıldı.

İş Makinesiyle Duvar Arasında Sıkışan İşçi Öldü
İş Makinesiyle Duvar Arasında Sıkışan İşçi Öldü
İçeriği Görüntüle

Polisin yürüttüğü çalışmada, şüphelilerin kredi kullanmak isteyen mağdurlara ulaşarak çeşitli yöntemlerle kredi puanlarını yükseltebileceklerini söyledikleri belirlendi. Şüphelilerin, mağdurları bu vaadle ikna ettikten sonra sözde işlem bedeli adı altında para aldıkları tespit edildi.

Yapılan incelemelerde, şüphelilerin mağdurların hesaplarından pos cihazı aracılığıyla para çektikleri ortaya çıkarıldı. Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yürüttükleri teknik ve fiziki takip sonucunda şüphelilerin kimliklerini belirledi.

Kimlik tespitlerinin ardından operasyon için düğmeye basıldı. Düzenlenen operasyonla 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin kullandığı değerlendirilen ve mağdurlardan para çekilmesinde kullanılan pos cihazı da operasyon sırasında ele geçirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 5 şüpheli, daha sonra adliyeye sevk edildi. Savcılık işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 2’si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 3 şüpheli ise haklarında adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Polisin soruşturması kapsamında, şüphelilerin kredi puanını yükseltme bahanesiyle mağdurları nasıl ikna ettikleri ve para transferlerinin nasıl gerçekleştirildiğine ilişkin incelemelerin sürdüğü öğrenildi. Olayla ilgili adli süreç devam ediyor.

Kaynak: DHA