Erbaa'ya bağlı Oğlakçı Köyü, sahip olduğu doğal güzellikler ve tarihi geçmişiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Köy Muhtarı Nihat Yıldız, köyün tarihçesi ve özellikleri hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Köyün adının, geçmişte burada çok sayıda keçi yetiştirilmesinden kaynaklandığı öğrenildi. Dağ eteğinde yeşillikler arasında konumlanan Oğlakçı Köyü, çarpıcı manzaraları ve temiz havası ile ön plana çıkıyor. Bölge halkının inşa ettiği yazlık dinlenme evleri de köyün cazibe merkezleri arasında yer alıyor.

Fotoğraf açıklaması yok.

Köye ilk yerleşenlerin, 1860'lı yıllarda Kafkasya'dan Rus baskısından kaçarak Türkiye'ye gelen Çerkezler olduğu aktarıldı. Bugün köyde birçok Çerkez sülalesinin yaşadığı ifade edildi.

Erbaa Trafik Şube Müdürlüğü Engelli Park Yeri Denetimi Yaptı Erbaa Trafik Şube Müdürlüğü Engelli Park Yeri Denetimi Yaptı

Köyün sınırları doğuda Kamışlık deresinden, batıda Aydınsofu yolundan, kuzeyde Avcı deresinden, güneyde ise Tokat şosesinden Arap pınarına kadar uzanıyor. Komşu köyler ise Kavalcık, Benli, İverönü ve Haciali olarak sıralandı.

Toplam 418 hektarlık tarıma elverişli araziye sahip olan Oğlakçı Köyü'nde, hayvancılık ve meyvecilik öne çıkan geçim kaynakları. Ayrıca köyün kuzeyindeki Tekke deresindeki suyun uyuz hastalığına iyi geldiği de biliniyor.

Okur-yazar oranının %96 olduğu köyde, yol, elektrik ve telefon altyapısı 1980'lerde tamamlanmış. 1983 yılında inşa edilen köy okulu halen hizmet veriyor. İlçe merkezine 11 kilometre mesafede ve 790 metre rakımda bulunan Oğlakçı Köyü'nün camisi de 1999 yılında yapılmış.

Muhabir: Murat Berber