Tokat İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yayımladı.

Açıklamasında Müdür Şahin, Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu'nun kuruluş tarihine atıfta bulunarak, her yıl 14 Mayıs'ın tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de "Dünya Çiftçiler Günü" olarak kutlandığını belirtti.

Çiftçiliğin insanlık tarihinin en eski mesleklerinden biri olduğunu vurgulayan Şahin, "Topraktan beslenme zorunluluğumuzu göz önüne aldığımızda, çiftçilik mesleğinin önemi ve gerekliliği tarihin her döneminde devam edecektir" dedi.

Tokat Valisi Abdullah Köklü'ye Hayırlı Olsun Ziyareti Tokat Valisi Abdullah Köklü'ye Hayırlı Olsun Ziyareti

Doğayı seven, çalışmayı ve üretmeyi yaşam tarzı haline getiren çiftçilerin, ekonomik kazanç sağlayamadıkları yıllarda bile üretmeye devam ettiklerini ifade eden Şahin, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Köylü Milletin Efendisidir" sözündeki "efendilik" vurgusunun çiftçilik ve üretkenlik özelliğine işaret ettiğini kaydetti.

Tarımsal üretimin her kademesinde emeği bulunan çiftçilerin güçlenmesi, hayat standartlarının yükselmesi ve ürünlerinin dünya pazarlarına ulaşabilmesinin tarımsal kalkınmada büyük önem taşıdığını belirten Şahin, özellikle nüfusunun büyük çoğunluğunun çiftçi olduğu Tokat'ta, çiftçilerin sosyo-ekonomik düzeyindeki iyileşmenin ilin kalkınmasına da katkı sağlayacağını vurguladı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, faaliyetlerinde ürün ve kalite artışının yanı sıra çiftçilerin sorunlarını da dikkate aldıklarını ifade eden Şahin, bundan sonra da çiftçilerin sıkıntılarını gidermek için çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerini bildirdi.

Tüm çiftçilerin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutlayan Müdür Şahin, 2024 üretim sezonunda bol bereketli ve kazançlı bir hasat yılı geçirmelerini temenni etti.

Kaynak: Bülten