Irak'ın Kuzeyinde 15 Teröristi Etkisiz Hale Getirdi Irak'ın Kuzeyinde 15 Teröristi Etkisiz Hale Getirdi

Kazada hayatını kaybeden üç gencin anısına yola çıkan motosikletliler, yürüyüşle birlikte adalet arayışını dile getirdi. Kazanın ardından yaşanan gelişmelerin ardından aileler ve yakınlar, olayın adil bir şekilde soruşturulmasını istedi.

"ADALETE TESLİM OLMALARINI İSTİYORUM"

Oğuz Murat Aci’nin babası Özer Aci ise, "Bizimle beraber olduğunuz için çok teşekkür ederim. Bizim de oğlumuz benzer bir cinayete kurban gitti. Adalete teslim olmalarını istiyorum. Bu adalet nasıl sağlanacak bilmiyorum ama ben devletime, milletime inanıyorum ve güveniyorum" diye konuştu.

"HİÇBİR ZAMAN SUSMAYACAĞIZ"

Mert Çakır’ın Annesi Hanife Çakır , "Benim oğlum bir doktor tarafından öldürülmüştür. Trafikte kendi şeridinde ilerleyen ve hiçbir suçu olmayan oğluma, arkadan alkollü bir şekilde gelip çarparak öldürmüştür. Hakim karşısında 'Vicdan azabı çekiyorum diyerek çıkmıştır' İki hafta sonra nişan yapıp fotoğraf paylaşmışlardır. Biz bunu asla kabullenemiyoruz. Ölene kadar sesimizi duyuracağız. Hiçbir zaman susmayacağız. " şeklinde konuştu.Mert Çakır’ın babası İsmail Çakır, " Ben bu şahsın daha yüksek bir ceza almasını istiyorum. Devletimizin bir doktoru olan bu şahsın hastaları yaşatsın diye mi yoksa öldürsün diye mi devlette görev yapıyor? Buradan devlet büyüklerine sesleniyorum bizim sesimizi duysunlar" dedi. Çakır'ın kızkardeşi Fatma Yüksel ise, "Ağabeyimi bizden koparanların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum" dedi.

Çakır ve Aci ailelerine destek veren Türkiye Kızılelma Motosiklet Kulübü Başkanı Meryem Zengin ise, "Bugün buraya Mert Çakır ve Oğuz Murat Aci'nin ailesine ses olmaya geldik. Elim kazalar sonucunda motosiklet camiasını yasa boğan bu kazalarda adaletle birlikte hak ettikleri cezaları alana dek Kızılelma Motosiklet Kulübü ve motosiklet camiası olarak susmayacağız. Acılı ailelere ve motosiklet camiasına başsağlığı ve sabırlar diliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA