Tesise, gerekli şartları olmadığı gerekçesiyle Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından geçen yıl 1 milyon 677 bin TL idari para cezası kesilip, lisansının iptal edildiği öğrenildi.

Yunusemre ilçesi Muradiye Organize Sanayi Bölgesi'ndeki atıl durumda olan atık ara depolama ve geri dönüşüm tesisinde saat 04.30 sıralarında meydana geldi. Tesis içinde  kimyasal maddeler bulunması  nedeniyle alevler kısa sürede yayılarak tüm tesisi sardı. Çevredekilerin ihbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve Manisa Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sevk edildi. Jandarmanın güvenlik önlemi aldığı yangında, tesiste zaman zaman patlamalar yaşanırken, eriyen plastik ve kimyasal maddeler etrafa saçıldı.

Tokat’ta Yaylalardan Toplanan Köygüçeren Fiyatları Uçtu Tokat’ta Yaylalardan Toplanan Köygüçeren Fiyatları Uçtu

Manisa İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekiplerinin gaz ölçümü yaptığı tesise müdahale eden itfaiye ekipleri, maske ve oksijen tüpüyle çalıştı. Yangın yaklaşık 3,5 saat süren çalışma sonunda güçlükle kontrol altına alınırken, soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Editör: HABER MERKEZİ