Tokat'ta Yerli Büyükbaş Hayvan Sayıları Son 10 Yılda Ciddi Oranda Düştü Tokat'ta Yerli Büyükbaş Hayvan Sayıları Son 10 Yılda Ciddi Oranda Düştü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: "Türkiye'yi her alanda güçlü kılacağız. Türkiye'yi sanayide, kültürde, sporda, eğitimde, her alanda dünya liginin en üst mertebesine çıkaracağız. Bunun için önümüzdeki cumhuriyetin ikinci asrını, sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye'nin yüzyılı haline getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kurtuluş Savaşı meşalesinin yakıldığı Erzurum Kongresi'nin 104'üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törenler, Havuzbaşı Kent Meydanı'nda başladı. Buradaki törene katılan TBMM Başkanı Numan Kurtumuş, Vali Okay Memiş, Garnizon Komutan ve 9'uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Fedai Ünsal, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Havuzbaşı Kent Meydanı'ndaki törene AK Parti, MHP; CHP ve İYİ Parti milletvekilleri de katıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra törene katılanlar 104 yıl önce kongreye ev sahipliği yapan binaya doğru kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Kurtulmuş ve beraberindekilerin ellerinde bayraklarla yaptığı yürüyüşün ardından Erzurum Kongre binasının bahçesinde ikinci tören yapıldı.

Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra kürsüye gelen TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, milli mücadele ruhunu yeniden yaşamak, Kuvayımilliye anlayışını yeniden idrak etmek, o büyük ulusal kurtuluş mücadelesinin hatıralarını yad etmek için bir arada olduklarını söyledi.