Erbaa müftülüğüne bağlı Kur’an Kurslarında ve çeşitli camilerde açılan İhtiyaç Odaklı Kur’an kurslarında kadınların (bazı camilerde erkeklere yönelik de düzenlenmektedir)  Kuran eğitimi ve dini bilgiler almasına yönelik kurslar yüz yüze eğitim şeklinde 13 Eylül 2021 tarihinden itibaren başladı.

Okullarda eğitim öğretime devam eden öğrencilerin de Kur’an ve dini bilgi öğrenme imkânlarından faydalanabilmesi için de bazı Kur’an kurslarında hafta sonu kursları açılıp eğitim verilmek.

Bakan Tekin: Öğrencisinin Hayatta Kalmasını Sağlayan Öğretmenimi Gururla İzledim Bakan Tekin: Öğrencisinin Hayatta Kalmasını Sağlayan Öğretmenimi Gururla İzledim

Müftülük, Covid–19 nedeniyle geçen yıl çevrim içi şeklinde gerçekleştirilen eğitimlere isteyen vatandaşların bu yılda online (çevrim içi )olarak devam edebilecekleri bilgisini paylaştı.  Uzaktan yaygın din eğitimi bağlamında Kur’an-ı Kerim Öğretim Programı (Uzaktan Eğitim) ile Akaid, Siyer, Tefsir, Hadis ve İlmihal Kısa Süreli Öğretim Programları uygulanacağı ve uzaktan eğitime başvurular www.diyanet.gov.tr web sitesi üzerinden çevrim içi yapılacağı duyuruldu.

Erbaa Müftülüğü Kur’an kurslarının hedef ve amacından “Eğitime başlayan Kur’an kurslarında yaygın din eğitimi hizmetinden toplumun tüm kesimlerinin etkin ve verimli bir şekilde yararlanabilmesi hedeflenip, bu doğrultuda hazırlanan ihtiyaç odaklı  “Kur’an Kursları Öğretim Programı” ile kamuda veya özel sektörde çalışan/çalışmayan vatandaşların tercih ettiği gün ve saatlerde istedikleri öğretim programlarına katılımları amaçlanmaktadır. Böylece günlük hayatın koşuşturmasında vakitlerinin bir bölümünü Kur’an okumayı öğrenmeye veya dini bilgiler almaya ayıramayanların iş hayatından kopmadan yaygın din eğitimi hizmetinden yararlanmaları sağlanacaktır” diyerek bahsetti.

Kur’an kurslarına katılmak isteyen vatandaşlar için kayıtların devam ettiğini söyleyen Müftülük, “kayıt olmak isteyen vatandaşların kendilerine en yakın Kur’an Kurslarına giderek kayıtlarını yaptırabilecekleri gibi ayrıntılı bilgi için Erbaa ilçe müftülüğünden, cami görevlilerinden ve Kur’an Kursu öğreticilerinden bilgi alabilirler” açıklamasını yaptı. 

Editör: TE Bilişim