Olay, Akçakale'ye bağlı Dibat Mahallesi'nde gerçekleşti. İddiaya göre, Suriye’nin Telabyad şehrinde sahipsiz bir köpeğin saldırısı sonrasında yaralanan Hasan Halil Faras, hastaneye kaldırıldı.

Kuduz teşhisi konulan Faras, Akçakale Devlet Hastanesine sevk edildi. Hastane odasında gözetim için konulan genç, kilitli olduğu odanın kapısını açarak, hastanede bir kişinin cep telefonunu alarak kaçtı.

Tokat’ta Evinin Bahçesindeki Tel Örgüye Sıkışan Kirpiyi Kürekle Kurtardı! Tokat’ta Evinin Bahçesindeki Tel Örgüye Sıkışan Kirpiyi Kürekle Kurtardı!

Cep telefonu gasp ettiği bir hasta yakının ihbarı üzerine hastane polisi, güvenlik kamerası incelemesinde cep telefonunu çalan kişinin kuduz teşhisi ile hastanede yatan Hasan Halil Faras, olduğunu öğrenildi.

POLİS VE SAĞLIKÇILAR ALARMA GEÇTİ

Hastanesi’nden firar eden Faras'ı bulmak için polis ve sağlık ekipleri arama çalışması başlattı. Firari hasta Faras hastaneye 10 kilometre mesafedeki boş bir arazide  bulundu.

Etrafa korkulu gözlerle bakan Faras'ın ikna etmek için Arapça bilen görevliler çağrıldı. Uzun uğraş sonrasında ikna edilen Faras, özel kıyafetli ekiplerce ambulansla Akçakale Devlet Hastanesine götürüldü.

İlçede panik ve tedirginlik yaratan olay üzerine kuduz hastası Suriyeli gencin temasta bulunduğu kişi veya kişilerin tespit çalışması devam ediyor.