Tokat’ta Evinin Bahçesindeki Tel Örgüye Sıkışan Kirpiyi Kürekle Kurtardı! Tokat’ta Evinin Bahçesindeki Tel Örgüye Sıkışan Kirpiyi Kürekle Kurtardı!

Edirne'de devam eden 662'nci Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde daha önce 14 yıl ağalık yapan ve ebedi altın kamer sahibi Seyfettin Selim, 22 milyon 222 bin liraya temsili koçu alarak gelecek yıl yapılacak 663'üncü Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin de ağası oldu. Seyfettin Selim bu sonuçla 15'inci kez ağalığı alıp altın kemerin dördüncü kez ebedi sahibi oldu.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde bugün Er Meydanı'nda Kırkpınar Ağalığı için ihale düzenlendi. İhaleye bugüne kadar Kırkpınar'da 14 yıl ağalık yapan ve 3 altın kemerin ebedi sahibi iş insanı Seyfettin Selim ile Mehmet Tüyyüz katıldı. İhaleye Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi encümeni ile birlikte katıldı. Er Meydanı Stadı'ndaki protokol tribününde kurulan masada gerçekleştirilen ağalık ihalesini Belediye Başkanı Recep Gürkan açtı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar'ı temel direğinin ağalık olduğunu belirterek, "Büyük Türk milletinin en eski organizasyonu olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 662'ncisine hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bu yıl Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimizin canları ve kanlarıyla bize vatan olarak armağan ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin de 100'üncü yılı.