Bu durum, yaz tatili planlayanlarda büyük merak konusu oldu. Yunan adalarına odaklanan tur operatörü Feribotlines’in CEO’su Tamer Arda Tuncer, kapı vizesi hakkında merak edilenlere cevap verdi. Kapıda vize ile Yunan adalarına gitmek için dikkat edilmesi gereken hususlar olduğuna dikkat çeken Tuncer, kapıda vize uygulamasının Yunan adalarına seyahat etmek isteyenler için Schengen vizesi randevusu bulma stresini azaltacağını belirterek, “Kapı vize tatil maliyetlerini de çok düşürecek” dedi.

Ankara'da Tır Lastiği Faciası: Niksarlı Genç Hayatını Kaybetti Ankara'da Tır Lastiği Faciası: Niksarlı Genç Hayatını Kaybetti

Yunan adalarına kapıda vize uygulamasını değerlendiren ve bu süreçte dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili açıklamalarda bulunan Türk tur operatörü Feribotlines’ın CEO’su Tamer Arda Tuncer, hem Türkiye’den Yunan adalarına, hem de Yunan adalarından Türkiye’ye yaz aylarında yoğun bir geçiş olduğunu söyledi. Tuncer, “Kapı vizesi uygulaması Türkiye’ye gelen turist sayısını da artırıyor. Yani sadece Türkiye’den adalara turist gitmiyor. Rodos ve Kos gibi adalara her gün onlarca charter uçuş ile yabancı turist iniyor. Artan feribot seferleri sayesinde bu turistler tatillerinin 1-2 gününü Türkiye’de geçirebilecek” sözlerini kaydetti.

“KAPIDA VİZE İLE TATİL MALİYETLERİ DÜŞECEK, SCHENGEN STRESİ AZALACAK”

Kapı vizesi uygulamasının Türk vatandaşlarının seyahati için önemine işaret eden Tamer Arda Tuncer, şu bilgileri paylaştı:

“Bu adım, Yunan adalarına seyahat etmek isteyenlerin Schengen vizesi randevusu bulma stresini azaltacak ve daha kolay plan yapabilmelerini sağlayacak. Kapı vize tatil maliyetlerini de çok düşürecek. Schengen ülkelerine vize randevusu bulunamadığı için vize başvuru maliyetleri çok artmış ve 200-300 avroların üzerine çıkmıştı. Kapıda vizenin yaklaşık 60 Euro civarında bir maliyetinin olması bekleniyor. Bu da yurt dışı tatilinde vize masrafından çekinen kişiler için büyük bir maddi kolaylık sağlayacak.”

Kaynak: DHA