Poyraz'ı biberonla beslediklerini anlatan Atlı, "Çocuklar onu görünce aşırı mutlu oluyorlar. Benim evimin çocuğu. Dışarıda soranlara '3 oğlum var' diyorum, artık bu da benim oğlum. Annesini soranlara 'Ben' diyorum, babası olarak da eşimi gösteriyorum, gülüyorlar. Caddede peşimizden geliyor. Bizi bırakıp başkasının peşinden gitmiyor" dedi. Seniha Atlı'nın hastalık sürecinde moral kaynağı olan Poyraz ise sokakta ve parkta çocukların maskotu oldu.

Bahçelievler Kocasinan Merkez Mahallesi'nde oturan 58 yaşındaki Seniha Atlı 1.5 yıl önce omurilik kanseri olduğunu öğrendi. Atlı, moral olması için 3 ay önce kardeşinden kendisine kuzu almasını istedi. Kardeşi, Seniha Atlı'ya 20 günlük bir kuzu alıp eve getirdi. Atlı, 'Poyraz' adını verdiği kuzusuna çocuğu gibi bakıyor. Biberonla her gün taze aldığı sütü ve suyunu içiriyor. Atlı, Poyraz'ın en çok leblebi ve çubuk kraker yemeyi sevdiğini söylüyor. İki çocuğu olduğunu söyleyen Atlı, 'Poyraz' isimli kuzusunu üçüncü oğlu gibi gördüğünü ifade ediyor.

Poyraz'a sokakta ve parkta ilginin çok yoğun olduğunu belirten Seniha Atlı, 31 Mart seçimlerinde de oyunu kullanmaya kuzusu Poyraz ile gitti. O anları cep telefonu kamerasıyla kaydeden Atlı, Poyraz'ın okula girdiği andan itibaren vatandaşların sevmek ve resim çektirmek için ilgi gösterdiğini söyledi. Öte yandan Poyraz'ın parkta çocuklar ile oynadığı anlar da cep telefonu kamerasına yansıdı.

Kaynak: DHA