ERBAASPOR SON MAÇINDA GALİP GELMEYİ BAŞARDI GÖZLER PLAY-OFF TURUNDA ERBAASPOR SON MAÇINDA GALİP GELMEYİ BAŞARDI GÖZLER PLAY-OFF TURUNDA

Nusaybin ilçesinde ikamet eden Necla Tatarğan, nefes darlığı ve çabuk yorulma şikayeti ile Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan tetkiklerde Tatarğan'a, ileri mitral kapak yetmezliği ile orta triküspit kapak yetmezliği tanısı konuldu. Ameliyata alınan Tatarğan'ın, Kalp ve Damar Cerrahı Op. Dr. Tufan Okumuş ve ekibi tarafından yapılan yaklaşık 4 saatlik operasyonla, kalp kapakçığı değiştirildi. Ameliyat sonrası Tatarğan servise alındı.

Op. Dr. Tufan Okumuş, Sağlık Bakanlığı'nın destekleriyle yaklaşık 2 ay önce ilk açık kalp ameliyatını (baypas) yaptıktan sonra bugün de ilk kapak ameliyatını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Hastanemizde ilk kapak ameliyatını yapmanın gururunu yaşıyoruz. Hastamız, bize nefes darlığı ve çabuk yorulma şikayetiyle geldi. Kardiyoloji tarafından yapılan değerlendirmelerde, ileri mitral kapak yetmezliği ve orta triküspit kapak yetmezliği saptadık. Hastamızı, ameliyat önererek servisimize aldık. Takiben mitral kapak değişimini ve triküspit kapak onarımını yaptık. Ameliyat sonrası hastamız servise alındı. Yakın zamanda taburcu edeceğiz" diye konuştu.

Sağlığına tekrar kavuşan Tatarğan ise ameliyatı yapan doktorlara ve hastaneye yönetimine teşekkür etti.

Editör: Şaban Konyar