Sahil Güvenlik Komutanlığı, 6 Nisan saat 10.00 sıralarında Bodrum'da kara üzerinde kaçak göçmenlerin bulunduğunu tespit etti. Harekete geçen ekipler, yaptıkları operasyonla birlikte 8'i çocuk olmak üzere toplam 23 kaçak göçmeni ve bu kişilere yardım eden 2 göçmen kaçakçısını yakaladı.

Kurtarılan Kaçak Göçmenler

Bursa Adliyesinde AD-KUR Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi
Bursa Adliyesinde AD-KUR Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi
İçeriği Görüntüle

Yakalanan kaçak göçmenler, güvenlik güçleri tarafından kıyıya çıkarıldı. Ardından, bu kişilerin durumu hakkında gerekli işlemler yapılmak üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Güvenlik Önlemleri ve Soruşturma

Sahil Güvenlik Komutanlığı, bu tür operasyonların devam edeceğini ve göçmen kaçakçılığına karşı mücadelelerinin kararlılıkla süreceğini belirtti. Kaçak göçmenlerin güvenli bir şekilde kurtarılması, bölgedeki güvenlik güçlerinin etkinliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesi amacıyla gerekli önlemler alınmaya devam edilecek.

Kaynak: DHA