31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne sayılı günler kala seçim göçü hareketlilği başladı. Online bilet satışlarındaki artış, vatandaşların oy kullanmak için memleketlerine gittiğini gösteriyor. Verilere göre en yoğun seyahat Doğu Anadolu, Güneydoğu ve Karadeniz bölgelerinde yaşanıyor.

Bazı İller Ön Planda

Online bilet satışlarındaki artışa bakıldığında Siirt, Ağrı, Batman, Mardin, Muş, Kars, Giresun, Ordu, Rize ve Tokat illerinde seyahat hareketliliğinin diğer illere göre daha yoğun olduğu gözlemleniyor. Bu illerden 8'i Doğu Anadolu, 6'sı Karadeniz, 4'ü Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alıyor.

Erbaa Müftülüğü Başkanlığında Tosunlar Köyünde Programa Düzenlendi Erbaa Müftülüğü Başkanlığında Tosunlar Köyünde Programa Düzenlendi

Uçak ve Otobüsler Yoğun

Verilere göre seçime yaklaşık 2 hafta önce uçak, seçim haftası ise otobüs ile yapılan seyahatler ön plana çıkıyor. Online bilet satışlarında en fazla artışın 29 Mart tarihinde görüldüğü belirtiliyor.

Yerel seçimler öncesi vatandaşların memleketlerine dönüşü yoğun seyredecek. Çok sayıda seçmenin sandık başına gitmek için iller arası yolculuk yapacağı tahmin ediliyor.

Muhabir: Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel)